Roon Staal geeft concert in ’t Stift

Roon Staal
Roon Staal
Foto: Kenneth Stamp

Van 25 april t/m 5 juni 2024 tourt zanger-pianist Roon Staal met zijn concerten naar verschillende locaties door heel Nederland.

Eén van de concerten vindt plaats te Weerselo, in de Stfitskerk op zaterdag 11 mei aanstaande. De aanvangstijd is 20 uur.

Magische, rustgevende sfeer

Met zijn warme tenor-stem en melodieuze pianospel speelt Roon bekende cover songs op authentieke wijze en eigen werken, zowel in het Engels als Nederlands.

Tijdens de concerten brengt hij zowel eigen, originele werken (zoals Promise, The Garden Of Light, Malawiaans Gebed ten gehore als bekende covers (o.a. Help Me Through The Night, I Have A Dream (Abba), Sound Of Silence, Bridge Over Troubled Water (Simon & Garfunkel), Sailing (Rod Stewart) en Stay With Me ‘Till The Morning).

Musical en buitenland

Als kind stond Staal al op de theater planken en in tv-studio’s met artiesten als John Kraaijkamp sr., Ruth Jacott, Ron Brandsteder en Ernst Daniël Smit. In de hit-musical Les Miserables speelde Staal de kinderrol Gavroche in het Carré Theater en als jonge twintiger nam hij de titelrol in de rockopera Tommy op zich met lovende kritieken ten gevolg.

In de musical Rembrandt speelde hij even later naast Henk Poort als zoon Titus van Rijn en met Chantal Janzen en Freek Bartels gaf hij in 2010 gestalte aan het verhaal van de Hollandse musical Petticoat waarmee hij de grotere theaters aandeed. Met name daarna trad Roon ook veel op in het buitenland met zijn solo werk, terwijl hij in Nederland nu zo’n vier tours per jaar volbrengt.

‘Door legendes geprezen’

“Wonderlijk, eigenlijk, dat het hem is gelukt zo lang relatief onbekend te blijven”, aldus recensist Jacques d’Ancona. Niet bekend van radio of tv, maar geprezen door bekendheden zoals Art Garfunkel (Let the amazing tenor vocal performance of mr. Staal now carry you away!) en Gilbert O’Sullivan (It’s his voice, not least his songwriting ability, that really shines throughout).

Alle informatie over dit concert staat op www.roonstaal.com, ook voor reserveringen, of via tel. 06-15403125.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen