KPN ziet geen alternatieve locatie voor zendmast dan op de Kuiperberg

Foto: Redactie

De locatie naast zwembad De Kuiperberg blijft voor KPN de meest geschikte locatie voor plaatsing van de zendmast om de dekking te kunnen behalen. Dat maakt de gemeente Dinkelland bekend.

Op 9 juni jongstleden heeft er een gesprek tussen de wethouder en KPN plaatsgevonden, naar aanleiding van de motie die in de raadsvergadering van 30 mei jongstleden was aangenomen. Het verzoek van de raad was om nogmaals de mogelijkheid te onderzoeken voor een andere locatie voor de zendmast in Ootmarsum. Dit naar aanleiding van een aantal bezwaren voornamelijk vanuit de buurt nabij de beoogde locatie van de zendmast. Tijdens het gesprek heeft de wethouder de aanleiding aangegeven en een aantal voorstellen voor alternatieve locaties aangedragen, die waren voorgesteld vanuit de bewoners. Het gaat om de Watertoren (Almelosestraat 65), de Korteweg, de Wittebergweg en de kerktoren van Ootmarsum.

‘Geen alternatief mogelijk’

De watertoren is een monument, wat het onmogelijk maakt een omgevingsvergunning te verkrijgen voor een mast op of naast de watertoren. Zowel de Stadsbouwmeester (welstand), Rijksdienst Cultureel Erfgoed (Monument) als de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling hebben aangegeven geen positief advies hiervoor af te geven. De Korteweg en de Wittebergweg liggen te ver weg om de beoogde dekking te kunnen halen. Er is al voldoende dekking in het centrum, de kerktoren(s) in het centrum van Ootmarsum behoren dus niet tot het zoekgebied. Daarmee vallen alle aangegeven alternatieve locaties af.

Op dinsdag 27 juni aanstaande is de zitting van de commissie bezwaar en beroep over de afgegeven omgevingsvergunning voor het plaatsen van een zendmast Stobbenkamp 80.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen