Ervaring en nieuw talent op kandidatenlijst D66

D66 Dinkelland in 2018
D66 Dinkelland in 2018
Foto: D66 Dinkelland

De kandidatenlijst van D66 Dinkelland voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 is bekend.

Lijsttrekker Fons Maathuis is trots op ‘zijn’ lijst. “Niet omdat er veel kandidaten op staan, D66 Dinkelland zet liever een sterk team neer met een goede mix van ervaring en nieuw jeugdig talent.”

Op plek 2 staat Jan Broekhuis. Hij zit al sinds 2006 in de politiek en brengt ruime ervaring mee in raads- en commissiewerkzaamheden. Op plek 3 staat een D66-lid die zich vooral zal richten op duurzaamheid en energietransitie.

Op plek 4 staat Loes Velthuis. Het jeugdig talent uit Ootmarsum die het volgens Maathuis ver zal schoppen in de politiek, zeker als ze volgend jaar een politieke studie gaat volgen. “Het is aanstekelijk hoe Loes op haar zo jonge leeftijd al enthousiast met politiek bezig kan zijn”, zegt Maathuis hierover.

André Maathuis staat op plek 5. Hij heeft door zijn voorzitterschap in Dorpsraad Rossum, Lemselo & Volthe ruime ervaring opgedaan in de politiek. De overige plekken worden ingevuld door Annette Kosters (hoofdthema zorg en welzijn) en Gerrit Jan Gerrits, die in de voorbije periode al lid van de auditcommissie was.

D66 Dinkelland heeft de ambitie om in 2018 een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de bestuurbaarheid van de Gemeente Dinkelland. Maathuis: “Met deze lijst laat D66 Dinkelland zien klaar te zijn voor de verkiezingen. Samen maken wij Dinkelland nog groener, liberaler en socialer.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen