D66: investeer opbrengst Vitens in duurzame energieopwekking

Foto: Vitens

Komende dinsdag staat op de Dinkellandse raadsagenda het voorstel van het college om 43.085 aandelen Vitens te verkopen aan de provincie Overijssel. Eén aandeel brengt een bedrag van €86,50 op, wat een totale opbrengst van €3.726.853 geeft.

Het jaarlijks uit te keren dividend vanuit de Vitens-aandelen bedraagt op dit moment €38.777, wat inhoudt dat er 96 keer de jaarlijkse dividenduitkering plaatsvindt bij de verkoop. “De wereld veranderd continue om ons heen. D66 Dinkelland is geen partij die van dag tot dag leeft, maar 96 jaar vooruitkijken is in onze ogen niet realistisch”, aldus fractievoorzitter Fons Maathuis. De partij zal derhalve dinsdagavond een motie indienen om samen met de overige fracties hierover in debat te gaan.

Maathuis: “Wij hebben in onze fractie eens goed nagedacht over de besteding van die € 3.726.853. De gemeente Dinkelland staat er volgens het college financieel goed voor, waarom gaan we van deze opbrengst aandelen Vitens niet €2,4 miljoen stoppen in onze gemaakte duurzaamheidsdoelstellingen zodat wij een totaalbedrag van €4 miljoen hiervoor beschikbaar hebben?” Hij vervolgt: “In 2023 moeten wij in als gemeente Dinkelland 20% zelfvoorzienend zijn als je kijkt naar energieopwekking, met dit geld en de afspraken die wij met  afvalverwerker Twence gemaakt hebben moet deze doelstelling haalbaar zijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen