Dorper Esch krijgt volledige renovatie: “Een historisch moment”

Foto: Gemeente Dinkelland

Vandaag zijn de handtekeningen gezet voor de vernieuwbouw van zwembadcomplex Dorper Esch.

“Een historisch moment”, aldus wethouder Benno Brand. Het lokale bouwconsortium Noabers kan nu met de bouw aan de slag gaan. “Volgend jaar oktober staat er een modern sportcomplex voor alle inwoners van Dinkelland.”

Noabers bestaat uit Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum, aannemersbedrijf Niehof uit Lattrop en Leferink Architecten uit Denekamp. Zij hebben in december te horen gekregen dat zij de opdracht mogen uitvoeren en gaan dat doen met inzet van lokale onderaannemers.

Het consortium streeft ernaar rond de zomer met de bouw te starten. De renovatie en nieuwbouw gebeurt in fasen. Het gebouw blijft zoveel mogelijk open voor bezoekers.

Als eerste wordt de sporthal volledig gerenoveerd. Er komt een nieuwe sportvloer, de tribune krijgt een facelift en de kleedruimte en sanitaire voorzieningen worden vernieuwd. Daarna wordt het wedstrijdbad vernieuwd en komt er een tribune langs de kant. Aangrenzend aan het wedstrijdbad wordt een recreatieve strip gerealiseerd, waar een peuterbadje komt. Ten  slotte wordt de entree met centrale ontmoetingsruimte en horecavoorziening gerealiseerd.

In het voortraject is veel aandacht geweest voor goede communicatie met de gebruikers. “Ook tijdens de uitvoering willen we tijdig en zorgvuldig met omwonenden en belanghebbenden communiceren”, zegt Brand. “Voordat de bouw begint, organiseren wij een inloopavond, zodat zij kennis kunnen nemen van het  bouwplan. Tijdens de bouw zullen wij voortdurend aandacht hebben voor de communicatie naar belanghebbenden en nauw contact met de aannemer onderhouden.”

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen