Feestelijke heropening van de Dusinksweg

Foto: Mark Mensink

Het heeft een jaar of 15 geduurd, maar nu is de Dusinksweg in buurtschap Klein Agelo eindelijk een heel stuk veiliger.

Vanmiddag werd de veelbesproken verbindingsweg op feestelijke wijze heropend, na een grondige verbreding en reconstructie. Dit tot grote vreugde van aan- en omwonenden. “Ze zijn voorbij, de jaren van gevaar en overlast. Wat een prachtige weg ligt er nu, met vrijliggend fietspad”, zo omschreef Silvie Pikkemaat tijdens de bijeenkomst bij café-restaurant Rouwers.

Volgens planning

De werkzaamheden startten vanaf half mei. Volgens de gemeente zijn ze voorspoedig en volgens planning verlopen. De kruising met de Timmusweg werd als eerste aangepakt, vanwege de kabels en leidingen die daar moesten worden aangepakt. Langzaamaan schoven de werkzaamheden richting de Denekamperstraat. Wethouder Blokhuis: “Nu de Dusinksweg fase II klaar is en de fietsers over een apart fietspad kunnen, is weer een belangrijke stap gezet in de verbetering van de verkeersveiligheid. Tijdens de uitvoering hebben we geprobeerd de overlast zo veel mogelijk te beperken. We bedanken de bewoners van de Dusinksweg en alle weggebruikers voor hun geduld en begrip. Een compliment voor de aannemer voor de manier waarop het werk is uitgevoerd is op zijn plaats.”

Tijdens het hele proces heeft de gemeente veel contact gehad met bewoners, grondeigenaren en een aantal belanghebbende organisaties zoals de buurtschapsraad Agelo, Stadsberaad Ootmarsum, Stichting Natuur en Milieu Ootmarsum en Bedrijven Contact Ootmarsum. Zij konden vooraf hun voorkeur uitspreken over de ligging van het fietspad en of de weg een 50-km of 60 km-weg moest worden. De nieuwe rijbaan is parallel aan de oude Dusinksweg gelegd, van de oude rijbaan is een fietspad gemaakt. Op deze manier kon de bomenrij aan de kant van Ootmarsum gespaard blijven. De maximale snelheid op de nieuwe rijbaan, verandert niet ten opzichte van de oude: die blijft 60 km/u. Ook het landschapsplan is in overleg met de bewoners van de Dusinksweg gemaakt.

“Gedurende het project is goed met ons gecommuniceerd over de werkzaamheden en ontwikkelingen. De uitvoering verliep ook vlot en volgens planning. Hiervoor complimenten aan de uitvoerder en de aannemer. Daar zijn wij als buurt erg blij mee”, vertelt bewoner Jan Kamphuis. “De nieuwe weg ligt er uitnodigend bij en is ruim opgezet, in tegenstelling tot de oude Dusinksweg. Die was erg smal, waardoor het vaak lastig was elkaar te passeren. Voor vrachtverkeer was de weg zeker ongeschikt. De nieuwe situatie biedt onder andere een ruimere rijbaan voor het verkeer. Wel hoop ik dat automobilisten zich aan de toegestane snelheid blijven houden.”

Nog deels gesloten

Helemaal klaar zijn de werkzaamheden nog niet. De Timmusweg blijft nog twee weken gesloten voor verkeer, vanwege werkzaamheden. Ook wordt het groen in het najaar gepland, dat is een betere periode daarvoor. “De groenstrook wordt nog aangelegd volgens het landschapsplan dat met omwonenden is besproken, maar dit zorgt niet meer voor overlast”, aldus de wethouder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen