Weerseloërs samen aan de slag voor mooiere buurt

In Weerselo vatte een werkgroep van de Kardinaal Alfrinkweg het plan op om de afscheiding tussen het gemeenteplantsoen, de stoep en enkele huurwoningen in de buurt op te knappen en daarmee het straatbeeld weer een boost te geven.

Frank Hazekamp, lid van de werkgroep, legt vol enthousiasme uit hoe dat in zijn werk ging. “We hebben dit natuurlijk niet alleen gedaan. Onze werkgroep heeft dit idee samen met de contactpersoon openbare ruimte van de gemeente verder ontwikkeld en mogelijk gemaakt.”

Jan Busscher, contactpersoon openbare ruimte van de gemeente, kijkt tevreden terug op de samenwerking. “Dat dit resultaat tot stand is gekomen, is de grote verdienste van de inwoners van de Kardinaal Alfrinkweg. Zij waren bereid om zelf wat te doen in de openbare ruimte en de handen uit de mouwen te steken.”

Taakverdeling

Het idee om de erfscheiding aan de Kardinaal Alfrinkweg aan te pakken, speelde al een tijdje. De haag tussen het gemeenteplantsoen en de huurwoningen was hoog en niet voldoende onderhouden. Toen in de zomer van 2017 twee bomen omwaaiden, werd het er niet beter op en besloot de buurt contact op te nemen met de contactpersonen Openbare Ruimte van de gemeente. In overleg zijn toen de plannen besproken en de taken verdeeld.

Afgelopen november werd de daad bij het woord gevoegd. De bewoners van de huurwoningen hebben samen met andere buurtbewoners de oude haag en bomen bij de hun woningen verwijderd. Medewerkers van de gemeente Dinkelland hebben het afval afgevoerd. Mijande Wonen en de gemeente zorgden voor een financieringsregeling met de bewoners van de huurwoningen, zodat op de erfscheiding een mooie schutting geplaatst kon worden. Ook zorgde Mijande Wonen voor een goede communicatie met de bewoners.

Goede inzet

“Het is de laatste weken best snel gegaan”, constateert Hazekamp. “Er zijn in korte tijd veel slagen gemaakt dankzij korte lijntjes met de contactpersoon Openbare Ruimte. We hebben dingen snel en efficiënt kunnen regelen, vaak gewoon via een appje. Vervolgens zijn we met de buurt op een zaterdag bijeen gekomen en hebben toen hard gewerkt aan het opknappen van de erfscheiding. Het is mooi dat daarmee ook de sociale contacten nog weer eens zijn versterkt.”

Busscher prijst de Weerseloërs voor hun inzet. “Het resultaat mag er zijn. Door de schutting krijgen de bewoners van de huurwoningen een grotere tuin en de stoep is weer goed te bewandelen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen