Tweede leven voor dakpannen van voormalig gemeentehuis Weerselo

Foto: Gemeente Dinkelland

Afgelopen week heeft wethouder Ben Blokhuis in het kader van circulair bouwen dakpannen van het voormalige gemeentehuis in Weerselo overhandigd aan Bornse wethouder Michel Kotteman.

De dakpannen worden, samen met andere bouwmaterialen uit het gesloopte deel van het gemeentehuis, hergebruikt voor de bouw van een nieuwe kantoorpand in Borne.

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Dat betekent het gebruik van schone energie, geen afval of vervuiling meer en zuinig zijn op grondstoffen. Wethouder Ben Blokhuis: “De bouwsector is verantwoordelijk voor circa de helft van het grondstoffenverbruik en 40% van het afval in Nederland. We moeten dus anders gaan ontwerpen, (ver)bouwen en slopen. Het hergebruiken van bouwmaterialen is hierbij een voorwaarde. Daarom ben ik blij dat Reinten Infra bij de sloop van de achterzijde van het voormalige gemeentehuis in Weerselo de bouwmaterialen, zoals dakpannen en kozijnen, heeft behouden en opnieuw gaat gebruiken bij de bouw van een nieuw kantoorpand in Borne. Een mooi voorbeeld van circulair bouwen!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen