Burgerbelangen Dinkelland wil “een ander lokaal geluid laten horen”

Foto: Burgerbelangen Dinkelland

Dinkelland is een nieuwe partij rijker, die als slogan “een ander lokaal geluid laten horen” voert: Burgerbelangen Dinkelland.

Fons Maathuis fungeert als voorman, daarbij ondersteunt door Jan Broekhuis en AndrĂ© Maathuis. “Wij willen oprecht luisteren naar onze inwoners van onze fraaie gemeente Dinkelland.”

Daarmee nemen zij afscheid van D66 Dinkelland. “D66 landelijk heeft de laatste jaren meerdere malen behoorlijke wijzigingen in haar programma gemaakt bijvoorbeeld o.a. door het referendum te wijzigen”, haalt partijleider Maathuis aan. “Wij zijn van mening dat onze inwoners moeten kunnen vertrouwen op een vastgesteld beleid. Wijzigingen kan altijd, maar op basis van argumenten welke helder en duidelijk zijn voor onze inwoners. Burgerbelangen Dinkelland wil ook niet ageren tegen mensen, maar een heldere politiek voeren op basis van argumenten. Argumenten welke gebaseerd zijn op de ervaringen en zienswijzen van inwoners welke wij mogen vertegenwoordigen.”

Burgerbelangen Dinkelland gaat zich richten op de lokale bevolking om hen weer een stem te geven en hun betrokkenheid bij de lokale politiek een plek te geven.

‘Tiny houses’ en andere standpunten

Een blik op de website van Burgerbelangen Dinkelland leert dat de nieuwe partij zich vooral gaat richten op het ontwikkelen van nieuwe betaalbare woningen voor jong- en oud. Ook de sociale huursector moet volgens de politici uitgebreid moeten worden en dient er speciale aandacht te komen voor de nieuwe woonvorm ‘tiny houses’.

Verder is volgens de partij een omschakeling naar duurzame energie waarbij alle facetten, die hieraan mee kunnen helpen, onderzocht moeten worden. “Niet bij voorbaat zeggen ‘windturbines komen niet in Twente’ zonder een goed en duurzaam alternatief te kunnen aandragen”, vat Maathuis samen.

Lees meer

Reacties

article
51484
Dinkelland is een nieuwe partij rijker, die als slogan “een ander lokaal geluid laten horen”
https://dinkelland.nieuws.nl/gemeente/20190308/burgerbelangen-dinkelland-wil-een-ander-lokaal-geluid-laten-horen/
2019-03-08T16:13:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/85/2019/03/08160223/Burgerbelangen-Dinkelland.jpg
Politiek