Net onvoldoende draagvlak voor bedrijveninvesteringszone in Denekamp

Foto: CC0

Uit de draagvlakmeting die afgelopen periode is gehouden onder de ondernemers van Denekamp blijkt dat er net niet voldoende draagvlak is voor een Bedrijveninvesteringszone (BIZ).

Van 15 maart tot en met 1 april heeft de draagvlakmeting plaatsgevonden voor een nieuwe BIZ. Vandaag werd de formele draagvlakmeting gehouden onder toezicht van een notaris. Er zijn 146 stembiljetten uitgegeven. In totaal zijn er 97 stemmen uitgebracht. Dit waren 54 stemmen voor en 43 stemmen tegen.

Voor de invoering moest aan een aantal voorwaarden worden voldaan: 50% van de BIZ bijdrageplichtigen moet een stem uitbrengen. Daar is aan voldaan. Echter, daarvan moet tweederde vóór invoering zijn. Dit betekent dat er 64 voor-stemmen hadden moeten zijn. Hoewel er dus wel meer ondernemers vóór de BIZ hebben gestemd dan tegen, is het onvoldoende om de BIZ in te kunnen voeren.

Wethouder Benno Brand: “Ik heb waardering voor de inzet van de stichting BIZ Denekamp, maar ik vind het toch jammer dat een groot deel van de BIZ-plichtigen geen meerwaarde ziet in een BIZ. We gaan met de Stichting BIZ in gesprek over wat de uitslag betekent voor de komende jaren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen