Sloopwerkzaamheden hotel Vos eindelijk van start

Door het opscheppen van enkele ladingen puin heeft wethouder Benno Brand maandagmiddag, als ware hij een volleerd kraanmachinist, het startsein gegeven voor de sloop van voormalig hotel Vos in Ootmarsum.

Brand kreeg hierbij de nodige instructies van Laurens Hoogenberg, al liet hij weten eerder eens wat ervaring te hebben opgedaan bij een minikraantje. Ook het ‘grotere werk’ ging hem wonderwel af, getuige de volle bak bouwafval die in een wagen van het transportbedrijf Oude Nijeweeme werd gedeponeerd.

Voorafgaan aan deze openingshandelingen memoreerde de bestuurder met bouwondernemer Ton Plegt nog aan de voorgeschiedenis van het uitgestorven hotelpand. Deze vormt al enige jaren een doorn in het oog, in het bijzonder bij omwonenden. Mede vanwege de uitdagende locatie, pal aan het centrum gelegen en in een bocht, duurde het geruime tijd alvorens er een door alle betrokkenen goedgekeurd nieuwbouwplan lag: een rijtje van drie woningen en nog een dubbele woning.

Annette Waaijer, tot voor kort woonachtig in Langeveen, is één van de gelukkigen. Samen met haar man zal ze – naar verwachting – eind dit jaar of anders begin 2020 hun nieuwe woning betrekken. “Eentje uit een blok van twee”, vertelt ze niet zonder enige trots. “Geen groot iets, maar helemaal perfect voor ons in deze fase van het leven. We zijn er erg blij mee.”

'

Reacties

gallery
52804
Door het opscheppen van enkele ladingen puin heeft wethouder Benno Brand maandagmiddag, als ware hij
https://dinkelland.nieuws.nl/mening/20190408/sloopwerkzaamheden-hotel-vos-eindelijk-van-start/
2019-04-08T17:52:29+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/85/2019/04/08173828/IMG_20190408_161726.jpg
Opinie