‘Maak burger baas van eigen omgeving’

Foto: Saskia van Tongeren

Hoe mooi zou het zijn als je zelf kon beslissen hoe de openbare ruimte in jouw buurt eruit zou kunnen zien? In de gemeente Dinkelland kan dat binnenkort. Hoe? Daarover gaan de kernraden en de gemeente graag in gesprek met de inwoners van de kernen.

Binnen het proces Mijn Dinkelland 2030! kijkt de gemeente Dinkelland samen met haar inwoners naar de toekomstige leefbaarheid in iedere kern. Dat betekent ook dat inwoners meer inspraak krijgen over onder andere de openbare ruimte. Het is niet langer de gemeente die bepaalt waar welke soort bomen en soort struiken worden geplant en waar bankjes of speeltoestellen moeten staan, maar de buurt zelf, die samen met de Contactpersoon Openbare Ruimte (COR) plannen maakt over de manier waarop de openbare ruimte in hun wijk of buurt eruit zou moeten zien.

De gemeente Dinkelland en de kernraden werken samen aan een eerste visie per kern, uitgewerkt op kaarten. Zij proberen hiermee een heldere visie te geven over de kwaliteit van de openbare ruimte (denk hierbij aan bijvoorbeeld paaltjes en borden op plekken waar zij niet functioneel zijn), het openbaar groen, spelen, uitgifte groen en de grootte van te planten bomen.

De kernraden juichen deze ontwikkelingen toe en nodigen, mede namens de gemeente Dinkelland, de inwoners per kern uit voor een inloopbijeenkomst over dit onderwerp in hun kern. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunnen inwoners binnenlopen op het tijdstip dat hen het beste past. De COR en de kernraad van de kern zullen bij deze bijeenkomst aanwezig zijn. Tevens zijn landschapsarchitect A. Bijkerk, adviseur openbare ruimte J. Mauritz en de gemeentelijke beleidsmedewerkers ter plaatse. Zij beantwoorden alle vragen en nemen iedereens ideeën mee in de gemeentelijke visie.

De eerste inloop is op 12 december in de kern Denekamp bij het Kulturhus georganiseerd. Op 16 januari 2018 volgt Ootmarsum. Locatie is dan Het Trefpunt. De overige kernen volgen later.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen