Collega’s aan de slag voor Project Frank in Rossum

Foto: Noaberhart

Bart Arkink, Ronald Aalbers, Martin Bonenkamp, Gerrit ten Peze, Peter Geerds, Nick Engbers, Niek Sanderink en Harry Rekers hebben er al menig uurtje van hun vrije tijd aan besteed: Project Frank.

De ernstig zieke Frank is een collega van de werklui bij installatiebedrijf FH Loohuis, dat alle materialen en vloertegels beschikbaar stelt.

Auto-immuunziekte

Bij Frank is in 2016 de auto-immuunziekte SLE Reuma geconstateerd waarbij zijn huid, gewrichten en organen worden aangetast. Deze zeer pijnlijke vorm van reuma heeft een beperkt leven tot gevolg. Daarnaast zorgt deze vorm er ook voor dat hij geen zonlicht meer kan verdragen (UV-A en UV-B) waardoor hij niet meer van het buitenleven kan genieten.

En dat buitenleven was voor Frank, zijn vrouw Karin en hun dochter juist de reden om naar het platteland te verhuizen. Het was voor hen een droom die uitkwam. Het huis is in zijn geheel door Frank zelf opgeknapt. Zijn hele arbeidzame leven wisten velen hem te vinden om hun huis te laten verbouwen en ook voor zijn werkgever uit Saasveld stond hij dag en nacht klaar. Toen in 2016 de diagnose SLE Reuma kwam, stond het leven van Frank en zijn gezin op de kop.

Project Frank

Om Frank toch nog op zijn favoriete plekje te kunnen laten genieten van de natuur hebben de buren hun krachten gebundeld en hebben zich, met succes, tot Noaberhart gewend. Zij willen een overkapping/aanbouw realiseren.

De werkgroep bestaat uit de ‘noabers’ van Frank. Zij trekken de kar en zijn het gezicht naar buiten. De bestuursleden van Noaberhart, dat op allerlei manieren ondersteuning biedt voor mensen uit Rossum, staan hen met raad en daad terzijde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen