Innovatieprijs voor camping De Papillon

Foto: ANWB

Tijdens het ANWB campinggala werden 4 awards voor Europese topcampings uitgereikt. Hiervan bleven er 2 in Nederland. Camping De Papillon uit Denekamp won een innovatieprijs met haar cultuurprogramma rondom beroemde schilders.

In totaal waren 40 campings geselecteerd door een ANWB-vakjury. Daarop brachten duizenden kampeerliefhebbers hun stem uit. Een jury van kampeerders en ANWB-specialisten heeft de uiteindelijke winnaars gekozen.

“Camping De Papillon komt de Innovatie Award 2018 toe vanwege de speelse manier waarop kinderen en volwassenen kennis kunnen maken met kunst”, aldus het juryrapport. Van Gogh, Rembrandt, Da Vinci en Corneille hebben hun intrede gedaan in het souterrain van het recreatiegebouw. Kleine kampeerders leggen de grote kampeerders na zo’n bezoek haarfijn uit wie nou precies de grote meesters zijn. Voor Duitse gasten is er zelfs een Duitse versie van de uitleg.”

De familie Wassink van De Papillon licht het bijzondere concept toe: “Je ziet tegenwoordig dat veel kinderen, ook op hun vakantie, de hele dag op hun mobieltje of iPad bezig zijn. Wij willen ze uitdagen om weer kennis te maken met andere mooie zaken, zoals schilderkunst. Door de toelichting op een kinderlijke manier, en in Whatsapp-taal toe te voegen, weten we de kinderen te boeien en te interesseren in kunst.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen