Weerbaarheidstraining voor kinderen in Kulturhus Denekamp

Rick Ravenshorst en Astrid Wessling
Rick Ravenshorst en Astrid Wessling
Foto: Mark Mensink

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) wil ondersteuning en zorg bieden aan jeugd op het gebied van weerbaarheid. Vanuit de positieve ervaringen uit het verleden zal de cursus gegeven worden door docenten van Kennis Centrum Weerbaarheid Enschede.

Een cursus bestaat uit 8 lessen met als afsluiting een ouderavond en is verdeeld in twee leeftijdsgroepen: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 13jaar.

Jongens en meisjes

Ruzie op het schoolplein, gepest worden en moeite hebben met het aangeven van grenzen. Kinderen krijgen er al op jonge leeftijd mee te maken. Om kinderen om te leren gaan met dit soort situaties, kunnen ze een weerbaarheidstraining volgen.

Uiteindelijk heeft de weerbaarheidstraining als doel om de deelnemers vaardigheden aan te leren die simpel zijn toe te passen in hun dagelijkse leven.

Handelen in ongewenste situaties

De weerbaarheidstraining wordt aangeboden als cursus van 8 lessen inclusief een intake en een ouder informatieavond. Tijdens de weerbaarheidstraining leren de kinderen  om zich weerbaarder op te stellen, waardoor zij zich bewuster worden van hun eigen doen en laten. Dat doen ze onder andere door eenvoudige en direct toepasbare handelingen te leren. De kinderen leren:

  • voor zichzelf op te komen;
  • hun sociale vaardigheden te vergroten;
  • werken aan hun houding en hun (zelf)vertrouwen;
  • duidelijk te communiceren in woord en gebaar;
  •  hun motoriek te verbeteren.

De cursus zal gegeven worden in het Kulturhus in Denekamp op vrijdag van 17.30 tot 18.30 uur. De kosten bedragen €80 voor de gehele cursus. Bij voldoende animo zal de cursus in maart 2018 starten.

Voor opgave en/of informatie kan men contact opnemen met Astrid Wessling, adviseur jeugd bij SWTD, via [email protected] of door te bellen met tel. 06-22978612.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen