Ondernemers en kinderen genieten van de Bedrijvenontdekdag

Foto: Gemeente Dinkelland

Op dinsdag 29 mei hebben ruim 60 leerlingen van groep 8 van basisschool De Meander een bezoek gebracht aan 6 bedrijven in Ootmarsum.

De leerlingen en de ondernemers waren erg enthousiast over dit project. Voor de ondernemers een prima kans om zichzelf te presenteren. En de kinderen kregen alle gelegenheid om rond te kijken en vragen te stellen. Een unieke gebeurtenis voor allen.

Drie groepen van meer dan 10 leerlingen gingen op bezoek bij autobedrijf Heisterkamp, Kobato en installatiebedrijf FH Loohuis. Het verkopen, repareren, poetsen, wassen, tanken en uitlijnen van auto’s kwamen ruim aan de orde. En elke groep had een winnaar van de autokwis: een heuse rondrit in een Porsche. De rondleiding bij Kobato liet zien hoe groot het bedrijf nu is na de recente verbouwingen. Bij Loohuis mochten de leerlingen hun eigen kapstokhouder solderen en ook hun eigen verlichting ontwerpen op de computer.

De overige 3 groepen bezochten Haarhuis Generatoren, Jansen Installatietechniek en Kabra. De leerlingen konden bij Haarhuis hun handen uit de mouwen steken bij het aansluiten van grote aggregaten en allerlei apparaten. En ze leerden zo spelenderwijs over techniek en elektra. Bij Jansen kwamen vele voorbeelden van het moderne installatiewerk aan de orde. De hedendaagse installatiemonteur is van alle markten thuis. Bij Kabra is men dat ook met alles op het gebied van water als buizen en gereedschappen. Inmiddels ontwerpt en verkoopt men er ook complete badkamers. De leerlingen konden hun eigen creativiteit uitleven bij het ontwerpen van hun eigen badkamer.

De afgelopen weken werden de bezoeken en interviews uitgewerkt op school. Op dinsdag 12 juni hielden de kinderen hun presentaties. De ondernemers vonden het interessant om te horen hoe tegen hun bedrijf wordt aangekeken.

De deelnemende bedrijven zijn lid van het Bedrijven Contact Ootmarsum, de overkoepelende ondernemersvereniging van het industrieterrein De Mors.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen