Ootmarsum is een uitnodigend en veelzijdig park rijker

Was het in de volksmond als populierenbos van Ootmarsum omschreven in de loop van de jaren verworden tot een grote woestenij, hiervan is – tot opluchting van aanwonenden en de direct betrokkenen – inmiddels niets meer te zien.

De eerste werkzaamheden werden al in februari 2017 verricht in het bosje, wat pal tegenover basisschool De Meander ligt. Na vele maanden noeste arbeid, door onder meer NTP Infra en SOWECO, werd vrijdagavond het feestelijk opgeleverd.

De plek maakte jarenlang een troosteloze indruk. Mede op verzoek van en in overleg met de buurt werd een plan gemaakt. “Het gezamenlijke resultaat mag er zeker zijn”, zo constateerde ook wethouder Benno Brand in zijn toespraak. Samen met enkele kinderen verrichtte hij de openingshandelingen. Rosalien Krabbe, die jarenlang als lerares op diezelfde schoollocatie werkzaam was en één van de drijvende krachten is achter de totale metamorfose tot park, keek daarbij vol trots toe.

Het terrein op de hoek van de Profietstraat en de Wildehof was voorheen een braakliggende vlakte. Wat directeur George in ’t Veld betreft is met de broodnodige aanpassingen, aan de overzijde van de straat waar ‘zijn’ school staat, een ware droom werkelijkheid geworden. “Het veldje nodigt uit voor allerlei activiteiten, zeker voor onze kinderen. Er staan speeltoestellen en er is een soort podium, een heuveltje met daarvoor nog wat betonblokken. Daar hebben we al gebruik van gemaakt door er de schoolfoto’s te schieten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen