Erve Meinders organiseert kerstmarkt op de Boerderijcampus

Erve Meinders in Tilligte organiseert op zaterdag 22 december van 16.00 uur tot 21.00 uur een kerstmarkt op de eigen zorgboerderij.

Het middag- en avondprogramma staan volledig in het teken van sfeer, gezelligheid én kerst. Bezoekers kunnen genieten van veel livemuziek, een groot aantal kraampjes om lekker rond te neuzen en traditioneel winterse lekkernijen.

De voorbereidingen zijn inmiddels al in volle gang. “We hebben alle bewoners een rol gegeven om ‘hun eigen’ kerstmarkt aan te kleden”, vertelt initiatiefnemer en eigenaresse Ellen Loohuis van de Boerderijcampus. “Het is fantastisch om te zien dat er ook zoveel bedrijven uit de buurt mee willen doen. En dat is precies het gezamenlijke kerstgevoel dat je wilt creëren voor elkaar. Bewoner, medewerker, ‘noaber’ of deelnemer, iedereen levert op zijn of haar manier en tempo een eigen bijdrage aan dat kerstgevoel. Zo kunnen we ook echt met elkaar als deelnemer én bezoeker van dat kerstgevoel genieten.”

Unieke creaties uit de regio

Bezoekers – en de bewoners zelf – kunnen een breed en verrassend aanbod van kraampjes verwachten: “Wie van het ‘kleine ambacht’ houdt, kan zijn hart ophalen. Onder andere Molenstichting Lattrop-Tilligte laat bezoekers kennismaken met verschillende soort meel en bloem. Gehaakte kussentjes, hondenriemen, mutsen, houtcreaties, kleding, bijzondere flessencreaties, de meeste kraampjes staan voor een groot deel in het teken van dit soort unieke creaties uit de regio.”

Livemuziek en activiteiten voor kinderen

Op de kerstmarkt is er ook veel livemuziek. “Een stagiaire van ons gaat kerstnummers zingen, we gaan line dancen op kerstmuziek en midwinterhoorns brengen het klassieke kerstgeluid ten gehore. Ook kinderen kunnen zich bij ons volop vermaken. We organiseren een kleurplatenwedstrijd, ze kunnen arrenslee rijden op een versierd paard en wagen, en ponyrijden. En ik verwacht dat de levende kerstfiguren die op het erf rondlopen van veel kinderen de nodige aandacht zullen krijgen.”

Ook aan winterse lekkernijen is gedacht: “Bezoekers kunnen lekker even bijkomen met een mok glühwein, chocolademelk of koffie. Voor de lekkere trek zijn er wafels met warme kersen en slagroom, erwtensoep, broodjes rookworst en suikerspinnen.”

Kennismaken met het zorgaanbod

De kerstmarkt staat vooral in het teken van gezelligheid. Ellen Loohuis ziet het echter ook als een mooie kans om bezoekers kennis te laten maken met Boerderijcampus. “Tijdens de kerstmarkt geven we goed zichtbaarheid aan ons zorgaanbod. De meeste mensen kennen ons wel en weten misschien ook wel wat we doen. Toch is dit een mooie manier om te zien wat een zorgboerderij nu behelst. Als je als ouder in een fase zit dat je overweegt om je kind te plaatsen bij een zorgboerderij, dan is dit ook een fijne setting om alvast kennis te maken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen