Grommende tractoren gaan weer vele pk’s uitspugen in Saasveld

Foto: St. Caecilia Saasveld

Zondag 5 mei vindt de Trekkertrek in Saasveld plaats, wat met ieder jaar een grote deelname en veel publiek een begrip in Twente is geworden.

Vanaf 9 uur start de trekwedstrijd op het terrein van ’t Anker aan de Bornsestraat. Tractoren in verschillende gewichtsklassen proberen de sleepwagen, Buurman en Buurman geheten, naar 90 meter (ofwel de ‘full pull’) te trekken.

Er wordt getrokken op een kleibaan en volgens het reglement van de Trekkertrek Stichting Twente Achterhoek (TSTA). De tractoren die in de sportklasse uitkomen zorgen voor de meeste sensatie. Met veel lawaai en een hoge snelheid scheren zij over de baan.

Organisatie

De organisatie van de Trekkertrek Saasveld, met ruim 80 deelnemers is in handen van de koninklijke muziekvereniging St. Caecilia Saasveld. De muziekvereniging heeft dit evenement 28 jaar geleden opgezet om extra inkomsten te generen.

“We hebben al jaren veel publiek en een grote deelname uit Twente, Salland en de Achterhoek. Tijdens een inschrijvingsavond konden deelnemers zich inschrijven voor de Trekkertrek. De deelnemerslijst was binnen een mum van tijd vol. Daar zijn we erg blij mee”, aldus Mart Franken Volmerink van de Trekkertrek Commissie.

Dat de jaarlijkse Trekkertrek Saasveld een succes is, is te danken aan de vele vrijwilligers en sponsoren die dit evenement mogelijk maken. De vrijwilligers van de Saasveldse muziekvereniging zijn verantwoordelijk voor de gehele organisatie en zij zorgen dat de baan er goed bij ligt.

In de tent kan het publiek terecht voor een drankje en een warme hap. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen zich vermaken op onder andere een springkussen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden