Horeca-talent staat voor grootste uitdaging van hun leven

André Hofman en Nick Bults
Foto: Mark Mensink

Begin twintig of nog niet eens en dan een – zo levensecht als maar mogelijk – restaurant runnen, dat krijgen deze week tientallen derde- en vierdejaars studenten van het ROC van Twente aan de Wierdensestraat in Almelo op hun bordje.

Veelal hebben de toekomstig leidinggevenden thuis al het ‘horeca-virus’ opgelopen, precies zoals ook bij Nick Bults (18) het geval is. Hij runt samen met anderen een zogeheten popup-restaurant met de lente als centrale thema. Dat betekent wat hem betreft vooral seizoensproducten als bijvoorbeeld asperges. Ook benadrukt de mogelijke opvolger van het Stadshotel in Ootmarsum dat er een ongedwongen sfeertje hangt, waar iedereen gewoon in z’n normale spijkerbroek welkom is.

Twee dagen lang is het een kwestie van ‘gasten ontvangen en hiervoor alles tot in de puntjes regelen’, beschrijft Sophie Stevelink. Dat betekent dat alles schoon, ingericht en opgedekt moet zijn in haar deel van het atrium. De eerstejaars student uit Agelo werkt in de bediening. “Er staat veel druk op. Maar het is zeker wel leuk werk en heel leerzaam”, vertelt ze. “Ik wil het liefst de management-kant op of anders misschien leraar in het horeca-onderwijs.”

André Hofman uit Tubbergen, één van de begeleiders/coaches van dit afstudeerproject met de popup-restaurants, spreekt van een unieke manier om studenten te examineren. “We zijn de enige school die dit op deze manier aanpakt, vier dagen lang. Het is een heel gaaf onderwijsproject, waarbij alle vakken van één opleiding bij elkaar komen.”

'

Reacties

article
53152
Begin twintig of nog niet eens en dan een – zo levensecht als maar mogelijk
https://dinkelland.nieuws.nl/nieuws/20190514/horeca-talent-staat-voor-grootste-uitdaging-van-hun-leven/
2019-05-14T22:14:55+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/85/2019/05/14214904/IMG_20190514_150551.jpg
Nieuws