Hardloper uit Saasveld waarschuwt voor ‘terror-buizerd’

Foto: Werkgroep Roofvogels

Jan Scholten uit Saasveld wil andere hardlopers waarschuwen voor een ‘terror-buizerd’ die hem ook al te grazen heeft genomen.

Hij werd dinsdag bij de Saterslostraat, ter hoogte van Diphoorn, aangevallen door het agressieve vliegbeest. Daarna¬†plaatste hij een waarschuwingsbericht op Facebook. “Nou is mij zien hardlopen nogal een schrik voor dat zielige beestje, maar de schrammen op mijn hoofd en bijbehorende spuit zou ik iedereen willen besparen.”

Scholten liep alleen lichte verwondingen, in de vorm van schrammen op z’n hoofd, op. Naderhand moest de Saasveldenaar nog wel een vervelende tetanusspuit halen om erger te voorkomen.

Waarschuwing!!! Agressieve buizerd bij Saterslostraat ter hoogte van Diphoorn. Net tijdens het hardlopen aangevallen….

Geplaatst door Jan Scholten op Dinsdag 4 juni 2019

Meerdere slachtoffers

Zijn bericht stond nog maar net online of hij kreeg al reacties van meerdere hardlopers die eveneens door de buizerd waren aangevallen. E√©n van hen vermoedt dat dezelfde buizerd haar vorig jaar op dezelfde locatie zelfs tot twee keer toe aanviel. Sindsdien mijdt ze die plek. “Ik ben er nooit meer langs gelopen.”

Ze heeft er nog wel bij de gemeente op aangedrongen om waarschuwingsborden te plaatsen voor de agressieve roofvogel, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

Reacties

0