Hardlopers uit Saasveld vrezen agressieve ‘terror-buizerd’

Met ontzag en enigszins bevreesd kijken ze omhoog, de hemel afspeurend naar de zogeheten ‘terror-buizerd’, Britt Berns en Marcel Munster uit Saasveld.

Het vliegbeest terroriseert de omgeving van de Saterslostraat, gelegen in het buitengebied van hun dorp. Vermoedelijk is het een mannetje dat z’n nest verdedigd, terwijl het vrouwtje op zichtafstand meevliegt. “Je kunt het hen eigenlijk ook helemaal niet kwalijk nemen. Waarschijnlijk hebben ze net nu jongen”, denkt Marcel hardop. “Over een maand, of misschien zes weken, is dit gedrag afgelopen.”

Maar ja, op dit moment is het – vooral voor hardlopers, zo ondervonden beiden in de praktijk – oppassen geblazen. “Vorig jaar liep ik in Saasveld, waar ik woon. Eerst vanuit de zijkant maakte hij toen een snoekduik, maar raakte me niet. Ik ben enorm geschrokken en nog geen twee minuten daarna kwam-ie van achteren”, herinnert Britt zich.

Marcel was een stuk minder fortuinlijk. Hij raakte twee weken geleden wel gewond bij een buizerdaanval, met vermoedelijk hetzelfde snelle vliegbeest als de veroorzaker. Mede hierdoor heeft de gemeente Dinkelland vrijdagochtend een waarschuwingsbord op deze locatie neer te zetten.

Reacties

0