Militaire oefening doet Twente aan, ook in de lucht

Foto: FreeImages.com/Dave Dyet

Vandaag is de grootschalige militairenoefening Orange Bull van start gegaan.

van 1 tot en met 5 juli oefenen het 336 squadron van de Koninklijke Luchtmacht, het Korps Commandotroepen, 11 Luchtmobiele Brigade en bijzondere bijstandseenheden van de Koninklijke Marine samen.

C-130-transportvliegtuigen vliegen tijdens deze oefening lager dan normaal. Deze vliegtuigen zullen ook Twente Airport aandoen en mogen in een deel van Overijssel laagvliegen, tot een hoogte van 100 meter.

Landingen en droppingen

Tijdens deze oefening zal het 336 ‘Blackbulls’ Squadron van vliegbasis Eindhoven haar tactische inzet samen met verschillende collega’s beoefenen door middel van Tactical Air Land Operations, para-drops, Container Delivery Systems (CDS)-drops en laagvliegen.

Door deze vijfdaagse oefening krijgt de bemanning voldoende mogelijkheden om het grote scala aan vaardigheden te trainen. Er wordt samengewerkt met collega’s van de 11 Luchtmobiele Brigade en de Defensie Para School, het Korps Mariniers en het Korps Commando Troepen. Zij hebben veelal dezelfde trainingsdoelstelling en leveren de noodzakelijke ondersteuning waardoor de
oefening gezamenlijk wordt uitgevoerd.

Tactical Air Land Operations worden op vliegbasis Woensdrecht en Twente Airport beoefend. Dit zijn tactische landingen van de C-130 Hercules waarbij het verrassingseffect voor het landen in vijandig gebied voorop staat. Op ASK in ’t Harde, de Ginkelse heide en de Regte heide zullen para-drops plaatsvinden.

De para-drops bestaan uit 50 tot 100 parachutisten die Military Free Fall of Automatic Open beoefenen. Deze drops zullen zowel overdag als ’s avonds plaats vinden. Daarnaast zullen er op ASK in ’t Harde en vliegbasis Deelen ook CDS-drops gedaan worden. Hierbij verlaat vracht, met een maximum van 1000 kilo, per parachute de Hercules via de achterklep.

'

Reacties

article
53602
Vandaag is de grootschalige militairenoefening Orange Bull van start gegaan. van 1 tot en met
https://dinkelland.nieuws.nl/nieuws/20190701/militaire-oefening-doet-twente-aan-ook-in-de-lucht/
2019-07-01T13:03:28+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/85/2019/07/01130302/military-5-1310019.jpg
Nieuws