‘Kampeerders hebben echt geen reden tot klagen’

De kampeerplekken puilen uit met tenten en caravans, op de kinderspeelplaatsen is het een drukte van belang, medewerkers lopen hun longen uit het lijf en de keuken van restaurant Bie Heintje kan de stroom bestellingen nog maar net aan.

Bij familiecamping De Witte Berg in Oud Ootmarsum is het overduidelijk hoogseizoen. Alleen op het terras, waar afgelopen weken als het ware om de beste plekken werd gevochten, wil het op deze wisselvallige vrijdag niet echt vlotten. Ook aankomende dagen, met voor zaterdag zelfs een kleine herfststorm als voorspelling, is het zomerweer verder weg dan ooit. Maar de gasten hebben niks te klagen, constateert campingeigenaar Laurens Heerdink. “Ze zijn enorm verwend qua weer. De afgelopen weken was het hier – net als in de rest van het land – enorm heet. Men wil misschien wel graag een groen ‘kleedje’ op de camping, maar het is nu allemaal zo dor als maar kan.”

Voor het jonge gezin Roeloffzen uit Denekamp is het de eerste keer dat ze het ‘campinglife’ uitproberen. “We hadden enige twijfel of een vouwwagen iets voor ons zou zijn”, verklaart moeder van twee blonde dochters Elke. “Daarom mochten we deze van mijn zusje en zwager uitproberen. Binnen is het droog en buiten is het een beetje behelpen.”

Een beetje doorgewinterde campinggast laat zich sowieso niet uit het veld slaan door een beetje slecht weer. Die neemt al vooraf de nodige maatregelen en houdt zo mogelijk rekening met het allerergste. De voortent van Ton Banas uit Oldenzaal kan zelfs het zwaarste noodweer aan, beweert de gepensioneerde docent trots. “Hij is geheel stormbestendig en enorm makkelijk om op te zetten. Dat kan ik gewoon in m’n eentje. Wel zo handig, want mijn vrouw is gehandicapt en zit in een rolstoel.”

Ook de uit Amersfoort afkomstige familie Cornelissen heeft enkele voorzorgmaatregelen getroffen. Zo sjorden ze met vereende krachten en voor de zekerheid een extra stevige stormband vast, om te voorkomen dat hun tentje niet plotseling wegwaait. “We komen voor het mooie weer en gaan morgen naar huis. Eigenlijk zouden we zondag gaan, maar op die paar uur storm zitten we natuurlijk niet te wachten”, vertelt vader Mark. “We hebben hier ook 40 graden meegemaakt.”

De camping met plek voor ongeveer 500 gasten dankt z’n naam aan het witte zand dat dit glooiende landschap kenmerkt. Heerdink en zijn personeel proberen alles tot in de puntjes te regelen. Om de grote groep kleine bezoekers volgend seizoen nóg beter van dienst te kunnen zijn, staan de volgende uitbreidingsplannen alweer klaar: een animatietheater in het terreincentrum. “Dat is nu tijdelijk in een bos, maar we konden de kinderen er niet meer kwijt”, lacht de horecaman tevreden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen