Win een jaar gratis paardrijden: Open Manegedagen voor kinderen

Foto: Boerderijcampus

Boerderijcampus Erve Meinders in Tilligte doet samen met honderd andere maneges mee aan de Open Manegedagen 2019.

De echte paardenliefhebber en de ruiter in de dop kunnen zondag 22 september van 13 tot 17 uur op alle mogelijke manieren kennismaken met de paardensport. “Maar deze open dag is ook erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen”, vertelt paardrijdinstructrice Marjolein Braamhaar. “Voor kinderen die nog nooit een paard of pony van dichtbij hebben gezien, is deze dag een unieke belevenis.” En een belangrijke, stelt ze: “Wij hechten veel waarde aan de ruimte om te kunnen ontdekken. Iedereen is daarom vrij om tijdens deze dag te gaan en staan waar hij of zij wil. Voor wie wil, kan onder begeleiding een kijkje nemen in de stallen en ervaren hoe het is om een paard of pony te borstelen, poetsen én te vlechten.”

Knutselen, spelletjes én spektakel

Wie wel van een beetje spektakel houdt, is deze middag helemaal op de juiste plek. “We willen natuurlijk iedereen op zoveel mogelijk manieren kennis laten maken met de paardensport. Voltige – acrobatiek op een bewegend paard – mag als onderdeel dan echt niet ontbreken op deze dag. Meer kan ik nog niet verklappen. Mensen moeten zich maar gewoon laten verrassen”, zegt Braamhaar. Spelenderwijs komen jong en oud veel te weten over paarden. “We organiseren onder andere een quiz om de paardenkennis te testen.”

Ook voor de echte knutselaars en de allerjongste paardenliefhebbers zijn er leuke activiteiten bedacht. Zij kunnen hun eigen mini-stokpaardje in elkaar knutselen, meedoen aan Paardje Prik en met een hoefijzer werpen of met een stokpaardje een route afleggen op een speciaal ingericht parcours.

Een jaar lang gratis paardrijden

Bezoekers maken tijdens de open dag kans op een jaar lang gratis paardrijden. Braamhaar: “We organiseren op deze dag een heuse fotowedstrijd. Ik ben benieuwd wie de meest creatieve en leukste foto maakt met de fotoprops die we hebben klaargelegd. Met een kopje koffie of thee, een heerlijke plak Twentse krentenwegge of boerencake kan iedereen daar even lekker over nadenken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen