Gerrit ten Brink uitgeroepen tot Beste Buur

Foto: Dianne Swennenhuis Fotografie

Gerrit ten Brink heeft zaterdag de Beste Buur Bokaal 2019 van Dinkelland gewonnen.

Een jury moest zich over zeven inzendingen buigen. Ieder jurylid koos z’n persoonlijke top drie door punten toe te kennen aan de aanmeldingen. Degene met in totaal de meeste punten won de bokaal van dit jaar.

‘Stille kracht’

“De Beste Buur Bokaal is een prachtig initiatief. Niet voor niets luidt het spreekwoord ‘beter een goede buur dan een verre vriend'”, vertelt wethouder Ben Blokhuis. “En Gerrit ten Brink is zo’n goede buur; hij houdt de straat netjes en staat altijd voor zijn buren klaar. Daarom ontvangt hij terecht deze Bokaal. Wij zijn als gemeente trots op mensen als Gerrit ten Brink, evenals de andere genomineerden. Inwoners die omkijken naar elkaar en oprecht vragen: Hoe is het met jou? Dat is ‘noaberschap’ en wanneer kan dit nou beter worden bekroond dan tijdens Nationale Burendag.”

“Bij deze prijs gaat het om de ‘stille kracht’; de buur die niet in het middelpunt staat, de buur die het heel normaal vindt om iets voor de ander te doen. Juist die buur verdient het om zo nu en dan in het zonnetje te worden gezet”, licht directeur-bestuurder Melanie Maatman van Mijande Wonen toe.

High Tea

Alle genomineerden en degenen die hen hadden aangemeld werden uitgenodigd voor de feestelijke uitreiking. Voor de winnaar was er een bokaal en een dinercheque te besteden bij een restaurant uit het eigen dorp.

De uitreiking werd afgesloten met een gezellige high tea met alle genomineerden en degenen die hen hadden genomineerd. Alle genomineerden ontvingen bloemen als dank voor het klaar staan voor hun buren.

‘Noaberschap’

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen.

Foto

Op de foto staan Ben Blokhuis (wethouder), genomineerde Marieke Olde Weghuis (tweede plaats), Gerrit ten Brink, aanmelder Joke Klaassen, aanmelder Louise Bruggeman en Melanie Maatman (Mijande Wonen).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen