Filmmakers zoeken acteurs met Twentse tongval

Thomas, Herman Finkers, Dennis en Freek de Jonge
Thomas, Herman Finkers, Dennis en Freek de Jonge
Foto: Blanc Film

De filmmakers Dennis Alink (regie) en Thomas van der Gronde (camera) zijn voor hun nieuwe speelfilm One Of Us opzoek naar jonge acteurs uit de regio Twente.

De film One of Us gaat over Tom, Niels en Jeroen die opgroeien in Ootmarsum, in Twente. In deze kleine stad zijn zij met z’n drieën een vriendengroep van buitenbeentjes. Ieder om zijn eigen reden; Tom is een recalcitrante aspirant filmregisseur, Niels is homoseksueel en Jeroen heeft slechte sociale vaardigheden. Als het studentenleven begint verhuizen de jongens naar Amsterdam. Hier ontdekken ze nieuwe kanten van zichzelf waardoor de vriendschap, die een paar maanden geleden nog onaantastbaar leek, onder druk komt te staan.

One of Us is een ‘coming of age film’ over opgroeien en het uitvinden van wie je bent ten opzichte van de ander, de groep en jezelf. Er worden mannelijke acteurs tussen de 16 en 22 jaar gezocht. Spelervaring is geen vereiste, beheersing van het Twents is een pré. Aanmelden kan via www.blanc.film/one-of-us.

Dogma 19

One of Us is de eerste lange fictiefilm van filmmakers Dennis Alink (30), zelf afkomstig uit Oldenzaal/Ootmarsum, en cameraman Thomas van der Gronde (29). Op 1 oktober hebben ze, geïnspireerd door het filmmakers symposium begin dit jaar in het Eye filmmuseum in Amsterdam Noord, op het Nederlands Film Festival in Utrecht hun eigen Hollandse Dogma 19 opgericht. Dit betekend dat het script geen uitgeschreven dialogen heeft, wat de acteurs veel ruimte voor improvisatie biedt, en dat het gemaakt wordt met een crew ter grootte van een documentaire filmploeg.

Dennis Alink (regie/scenario) en Thomas van der Gronde (camera/regie) werken sinds hun studie aan de Nederlandse Filmacademie samen. Hun eerste lange documentaire Sluizer Speaks (2014) ging op het IDFA in première en was daarna op diverse festivals en in filmhuizen te zien. Twee jaar later ging hun tweede lange documentaire, Unknown Brood (2016), over het leven van Herman Brood, eveneens in première op het IDFA waarna een landelijke bioscooprelease volgde. De afgelopen twee jaar maakten ze nog twee lange films; Goin’ Rectal (2018) over glamrockers de Rectum Raiders en Freek (2019) over cabaretier Freek de Jonge. Thomas was o.a. werkzaam als tweede camera-operator voor Chez Nous (2013, Tim Oliehoek) en Bro’s Before Ho’s (2014, Steffen Haars & Flip van der Kuil) en Sacred Defense (2013, Nima Mohagegh) stond op de short-list voor een studenten-Oscar.

Dennis is naast zijn werk als filmmaker vaak te gast bij radio- en televisieprogramma’s als filmexpert en schrijft momenteel samen met producent Paul Ruven het boek De Nieuwe Documentairemakers dat
deze winter uitkomt.

One of Us wordt gemaakt in samenwerking met Blanc Fim, het productiehuis opgericht door de jonge producenten Thomas Mataheru en Jolijn van Rinsum. Het producenten duo van de prijswinnende dansfilm Sisters (2018, Daphne Lucker) en de veelbesproken documentaire Het zaad van Karbaat (2018, Miriam Guttmann). Ze willen films produceren die persoonlijke verhalen vertellen die impact maken in een uitgesproken vorm. Brutale eigenheid met uitdagende extremen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen