Half miljoen voor grensoverschreidend project Kanalallee Denekamp-Nordhorn

Foto: EUREGIO

EUREGIO heeft afgelopen donderdag zes nieuwe en grensoverschrijdende projecten goedgekeurd, waaronder het project Kanalallee Denekamp-Nordhorn.

Daarmee wordt in totaal bijna 4 miljoen euro geïnvesteerd in onder andere technologie, gezondheidszorg, infrastructuur en cultuur in de Duits-Nederlandse grensregio. Bijna de helft van de middelen wordt door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) beschikbaar gesteld. De belangrijkste doelstellingen van het INTERREG-programma zijn de verhoging van de innovatiekracht van de grensregio en het verminderen van de barrièrewerking van de grens. De goedgekeurde projecten dragen hier gezamenlijk aan bij.

Kanalallee Denekamp-Nordhorn

Er gaat 545.000 euro naar de ontwikkeling van een cultuurhistorische route die Denekamp en Nordhorn met elkaar verbindt. Deze route geeft informatie over de geschiedenis van het kanaal en de omgeving. Dit gebeurt middels tekstborden in het Duits en Nederlands. Daarnaast is het erg belangrijk om het smalle fietspad veiliger en aantrekkelijker te maken, zodat meer mensen voor de route zullen kiezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen