Machinefabriek Westerhof wil ALS de wereld uit trappen

Toen de spierziekte ALS bij Bennie Wassink (63) vastgesteld werd, was de schok groot bij zijn collega’s van machinefabriek Westerhof in Denekamp.

Om hem persoonlijk een hart onder de riem te steken en gezamenlijk de strijd aan te gaan tegen die diagnose, is besloten dat 23 personeelsleden in juni 2020 fietsend of (hard)lopend de Mont Ventoux zullen beklimmen.

Er zijn zo’n 70 mensen in dienst bij Westerhof en iedereen kent elkaar, dus zeker ook de gewaardeerde werkvoorbereider Bennie. Zijn vrouw en dochters waren al bezig met allerlei acties om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS en zo ontstond op de arbeidsvloer het idee hierbij aan te sluiten. Zo werd besloten deel te nemen aan de Tour du ALS, een jaarlijks evenement dat door Stichting ALS Nederland wordt georganiseerd. Inmiddels staat de teller op meer dan 300 grote en kleine donaties, wat de voorlopige tussenstand op bijna 13.500 euro brengt. Het doel is liefst 35.000 euro.

De komende maanden staan in het teken van trainen voor de sportieve prestatie en het werven van sponsors, want per deelnemer moet er minimaal 1.500 euro worden ingebracht. Dat gaat gebeuren via acties van de individuele deelnemers, maar ook via gezamenlijke acties. Deze maand op de kerstmarkten in Denekamp en Oldenzaal. Er zijn sponsorpakketten samengesteld voor klanten, relaties en andere bedrijven die een bijdrage willen leveren. Daarnaast zal er tijdens het open huis van Machinefabriek Westerhof in het voorjaar geld ingezameld worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen