Gevaarlijk slijm in Denekamp verkocht aan kinderen

Foto: NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor veiligheidsrisico’s bij het kinderspeelgoed ‘slijm in potje’.

De slijm van het merk Free & Easy kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Het gaat om de potjes met slijm in vier kleuren (rood, geel, groen en blauw), verkocht tussen juli 2018 en september 2019.

De artikelen bevatten te veel boor. Een te hoge boorconcentratie kan leiden tot huidirritatie, misselijkheid en diarree.

Serieuze risico’s

Bij langdurige blootstelling kan een verhoogde boorconcentratie zelfs leiden tot blijvend letsel en mogelijk gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid.

Het probleem betreft alle artikelen (artikelnummer S34897030) met EAN-code 8719202637052 en batchnummers 277078 en 671638. De EAN-code is te vinden op de achterkant van de kleurenkaart. De batchnummers zijn boven de barcode vermeld.

Terugbrengen

Wie dit potje met slijm heeft gekocht, dient het artikel terug te brengen naar de winkel. Dan krijgt diegene het volledige aankoopbedrag terug, belooft het speelgoedbedrijf. Een aankoopbon is niet nodig.

Het slijm is verkocht via de winkels De Suikerbol in Wassenaar (liggend in pretpark Duinrell), Nagel Consultancy in Nijmegen, tuincentrum Oosterik in Denekamp, VOF Langeveld in Den Haag, supermarkt Van Keppel in Zevenhuizen en T.O.M. in Bladel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen