Rossum wil wereldrecord ‘langste polonaise’ verbreken

Foto: CC0

Anne Olde Hanter, Anouk Wienk, Eva Weusthof, Jet Nolten, Jorien Nolten, Lotte Horsthuis, Marc Smellink, Marel Scholten, Mayra Westerhof, Rowel Hesselink, Sophie Kokhuis en Thomas Weusthof gaan proberen een plekje in het Guinness Book of World Records te krijgen.

De genoemde leden van carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver uit Rossum staan te trappelen van ongeduld om in het jubileumjaar van de club het record van de ‘langste polonaise in conga line’ te verbeteren. Dit houdt in dat er met een groep van minimaal 10 personen een zo lang mogelijke afstand moet worden gelopen, op de maat van muziek en met een bepaald pasje.

Het huidige record is 18,224 km en staat op naam van een groep uit Ipswich (Engeland). Deze groep kreeg het record vorig jaar april in handen.

Officiële recordpoging

In juli 2019 is deze recordpoging officieel aangemeld bij Guinness World Records. In september 2019 kregen de organisatoren (Michel Letteboer, Rob Nolten, Tonny Braakhuis en Bertus Olde Hanter) eindelijk de bevestiging dat hun aanvraag goedgekeurd.

Het evenement start op zaterdagmorgen 22 februari 2020. Locatie is het kunstgrasveld van voetbalvereniging RSC.

De planning is om de recordpoging te hebben volbracht, voordat de optocht in Rossum begint. Daarom worden al om 7.00 uur ’s morgens de eerste pasjes gezet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen