Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Ben Voorpostel

Foto: Gemeente Dinkelland

Donderdagavond een brandweervrijwilliger van de gemeente Dinkelland een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Ben Voorpostel ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester John Joosten en werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens een bijzonder korpsmoment in de brandweerpost te Ootmarsum.

Aanpassing decoratiestelsel

De Kanselarij der Nederlandse Orden heeft het decoratiestelsel voor leden van de vrijwillige brandweer per 1 januari 2020 aangepast. Vanaf die datum wordt het criterium ‘meer dan 20 jaar vrijwillige brandweerdienst’ als automatische toekenningsgrond voor een koninklijke onderscheiding beĆ«indigd. Tot en met 31 december 2019 gold een overgangsperiode waarin nog koninklijke onderscheidingen aangevraagd konden worden.

Voor Twente betekende dit dat nog voor 136 brandweervrijwilligers een aanvraag is ingediend. De uitreiking vindt op hetzelfde moment plaats in de veertien gemeenten door de betreffende burgemeester van die gemeente.

Koninklijke onderscheiding

De brandweerman werd tijdens de korpsbijeenkomst in het bijzijn van familie en korpsleden met veel waardering toegesproken.

“De brandweervrijwilliger heeft zich meer dan 20 jaar ingezet voor een veilige samenleving en dit is een mooie gelegenheid om deze waardering voor zijn inzet uit te spreken”, aldus burgemeester Joosten.

Na de uitreikingen feliciteerde Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente, via een videoboodschap de gedecoreerde manschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen