Ronny Tober naar het besloten Zatlappenfestival

Foto: Ronny Tober

Het is dweilorkest Les Miezerables weer gelukt om een artiest van naam te contracteren voor het roemruchte Zatlappenfestival: Ronny Tober heeft toegezegd om met al zijn hits naar Weerselo te komen.

Tober heeft er ontzettend veel zin in, helemaal sinds hij heeft gehoord welke artiesten hem allemaal zijn voorgegaan. Want het Zatlappenfestival heeft een naam hoog te houden wat artiesten betreft. Bonnie St. Claire, Dries Roelvink, Koos Alberts, Imca Marina, Ben Cramer en Vader Abraham waren in voorgaande edities van het feest al te gast bij de muzikanten van Les Miezerables. Dit keer komt Ronny Tober optreden. Het Amsterdamse Rembrandtduo is zoals altijd de begeleidingsband. De heren zijn goede vrienden van Ronny Tober en ze spelen tijdens het Zatlappenfestival ook samen live.

Tober nam ter aankondiging van zijn Weerselose optreden ook nog een promofilmpje op, in het stadion van FC Utrecht. Hij beloofde daarin al zijn hits te spelen: Rozen voor Sandra, Roos in je blonde Haren, Iedere Avond… allemaal komen ze voorbij.

Zeuren om een kaartje

Het is de negende keer dat Les Miezerables het Zatlappenfestival houdt en elk jaar wordt de animo groter. Er is veel vraag naar kaarten, maar het is een besloten feest. De leden van Miezerables krijgen allemaal tien kaarten om te verdelen en het is aan hen de keus wie ze uitnodigen. Aangezien er twintig leden zijn, worden tweehonderd gasten op het Zatlappenfestival verwacht. Jammer voor de fans van Ronny Tober, maar kaarten zijn dus niet te reserveren.

Jan Gat-award

Belangrijk onderdeel van het Zatlappenfestival is de uitreiking van de Jan Gat-award. Anders dan de naam doet vermoeden, is dat een serieuze onderscheiding voor iemand die veel betekent voor Weerselo. Diegene mag nog niet eerder een onderscheiding hebben gehad. De lijst met kandidaten is opgesteld in samenwerking met de oud-winnaars van de award. De beslissing wie zich een echte Jan Gat mag noemen, ligt uiteindelijk bij de muzikanten van Miezerables.

Zatlappenfestival bezoeken

Het Zatlappenfestival wordt gehouden op zondag 16 februari vanaf 16 uur in cafĂ© De Troll in Weerselo. Toegangskaarten worden uitgedeeld door de leden van Miezerables. Ze zijn dus niet te reserveren, maar vragen om een kaartje wil weleens helpen…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen