Minisymposium over Alzheimer met huisarts Dennis Olde Riekerink

Dennis Olde Riekerink
Dennis Olde Riekerink
Foto: Huisartsenpraktijk De Verdieping

Wegens het succesvolle symposium in Ootmarsum, vindt er op donderdag 23 april aanstaande opnieuw een minisymposium plaats voor iedereen die in aanraking komt met dementie of daarin geïnteresseerd is.

Huisarts Dennis Olde Riekerink uit Denekamp vertelt over de rol van de huisarts met betrekking tot de eerste klachten en het verdere ziekteverloop van dementie. Vervolgens vertelt Jan Voortman, psycholoog, over het veranderende gedrag en karakter van mensen met dementie en hoe daar mee om te gaan.

‘Niet pluis’

Aansluitend zal casemanager Ursula Groeneveld in gesprek gaan met een 53-jarige vrouw en d’r man. Bij haar is twee jaar geleden de ziekte van Alzheimer vastgesteld. Het gesprek zal gaan over hoe zij en haar man erachter kwamen dat er ‘iets niet pluis’ was, hoe zij ermee omgaan en hoe mensen reageren.

Het popkoor Viventi uit Tilligte brengt muziek die betrekking heeft op dementie.

In gesprek

“Met deze avond hopen we dat vooral mensen met verschijnselen van dementie, mantelzorgers en mensen uit het werkveld, die met dementie te maken hebben, zich deze avond zullen aanmelden om herkenning en handvatten te kunnen krijgen, hoe zelf om te gaan met deze problematiek”, vertelt sociaal werker mantelzorg Edith Harmsen van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland. “Aansluitend kunnen de huisarts, psycholoog of de casemanager met u persoonlijk in gesprek gaan of met u van gedachten wisselen.”

Aanmelden

Het symposium is op donderdag 23 april 2020 in het Kulturhus te Denekamp (Oranjestraat 23).

De avond start om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur eindigen. Vanaf 19 uur is de zaal open en staat de koffie klaar.

Opgave tot 16 april aanstaande via Edith Harmsen ([email protected] en tel. 06-38594369) of Ursula Groeneveld ([email protected] en tel. 06-22166587).

De toegang is gratis, maar een vrije gift voor Alzheimer Nederland wordt bijzonder gewaardeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen