De Zaak opent deuren in Denekamp

Erwin Nieboer te midden van zijn team
Erwin Nieboer te midden van zijn team
Foto: Mark Mensink

In hetzelfde Denekampse pand als waar eerst het café Eigenwijs gevestigd was, is per direct De Zaak geopend.

Een eetcafé, precies naar de wens van eigenaar Erwin Nieboer. Die ziet hiermee een grote wens in vervulling gaan, want hij droomde al veel langer om voor zichzelf te beginnen. Het liefst vóór zijn veertigste levensjaar, iets wat – op een paar dagen na – gelukt is. “Dat was afgelopen januari. Een paar dagen na mijn verjaardag was het dan toch nog gelukt”, lacht hij. “De vorige eigenaar, Carlo, is inmiddels een maatje van mij geworden. Ik heb hem een keertje in de zomer geholpen tijdens Motorstop Denekamp en zag toen al de potentie van deze plek in.”

Met een verleden bij La Place en – tot voor kort – als bedrijfsleider bij restaurant Jan Steen in Tubbergen is Nieboer bepaald geen onbekende in het restaurant- en caféwezen. Vandaar dat het voor hem niet zoveel moeite kost om het ‘ideale plaatje’ te schetsen. “Dit is het mooiste plekje wat ik me kan bedenken voor zo’n concept in Denekamp. Het heeft ook de meest gunstige plek voor een terras in het centrum en ik kan hier mijn ei compleet kwijt.”

Bourgondisch

Nieboer benadrukt dat De Zaak met “lekker vers” werkt en waar een aantal medewerkers, geheel volgens eigen recept, “heel mooie producten” op tafel zullen zetten. Ook feestjes worden zeker niet geschuwd. “Iets van 130 man kunnen we wel aan. De eerste partijtjes worden al besproken”, zegt de gedreven horecaondernemer zelfverzekerd. “We hebben zowel een ontbijt-, lunch- als dinerfunctie en behouden de caféfunctie. Laagdrempelig, strak en verzorgd, en tegelijkertijd Bourgondisch. Dat past precies bij mij.”

Van uitbreidingsplannen is vooralsnog geen sprake, benadrukt de Denekamper. “Ik wil ten eerste het concept verder uitwerken en ervoor zorgen dat mijn medewerkers goed in hun vel zitten. Want dat is één van mijn andere passies: het neerzetten van een team, maar ook dat ieder individu genoeg voldoening uit zijn of haar omgeving haalt.”

Er staan nu, inclusief Nieboer, zeven personen op de loonlijst. “Ik hoop dat dit in de toekomst nog wat meer zal worden”, onthult Nieboer. “Het zijn allemaal mensen waarmee ik al een band heb, die onderling banden hebben en die ik honderd procent vertrouw. Dat heeft zich de afgelopen week ook al bewezen, doordat we met z’n allen hard gewerkt hebben om alles op tijd klaar te hebben. Zodat we vanaf morgen de eerste gasten kunnen ontvangen.”

Opening

Was er afgelopen maandag sprake van een opening voor genodigden, vanaf woensdag is De Zaak – met uitzondering van de dinsdagen – iedere dag geopend. “Deze week is er volop carnaval in het dorp. Ik vond het niet gepast om dan de officiële opening te houden”, verklaart Nieboer. “Bovendien kunnen wij nu eerst goed wennen aan al het nieuwe om ons heen.”

Openingstijden:

  • Maandag – 11.00 tot 20.00 uur
  • Dinsdag – gesloten
  • Woensdag – 09.30 tot 20.00 uur
  • Donderdag – 09.30 tot 22 uur
  • Vrijdag – 09.30 tot 01.00 uur
  • Zaterdag – 09.30 tot 01.00 uur
  • Zondag – 09.30 tot 00.00 uur
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen