Denekamper ondernemers scharen zich massaal achter spontane publieksactie: Wees loyaal, koop lokaal

Foto: Kirsti Nolten

Wees loyaal, koop lokaal; met deze pakkende tekst is het allemaal begonnen.

Alle coronamaatregelen hebben er flink ingehakt bij bedrijven, ook in het ‘Peerkesdoarp’. Nu iedereen weer welkom is in winkels, zij het behoudens de RIVM-richtlijnen, kwam er vanuit de DA drogisterij een spontane oproep aan de overige ondernemers in het dorp om eveneens een sticker met de simpele slogan te plakken. Bij de ingang van het pand of een andere zichtlocatie, zoals een winkelruit.

Er is boven verwachting gereageerd en de stickers zijn op talloze plekken te zien. “De ondernemers in Denekamp zijn het elkaar eens dat we een geweldig mooi dorp hebben, waar heerlijk gewinkeld kan worden. Een dorp waar we trots op mogen zijn en iedereen graag uitnodigen om hier naar toe te komen”, geeft de werkgroep aan. “En met iedereen bedoelen we de lokale bevolking maar ook de toeristen die naar Dinkelland en omgeving komen. De eerste weken van de corona heeft veel ondernemers doen beseffen hoe kwetsbaar een situatie kan zijn en zonder onze klanten zijn we nergens. Maar zonder winkeliers is een dorp ook leeg, we hebben elkaar nodig.”

Daarnaast is er een flyer gemaakt, dat eind deze maand naar de campings/parken in de omgeving van Denekamp worden gebracht om vervolgens aan gasten uit te delen. Nolten: “Met deze flyer hopen we onze gasten te prikkelen om naar Denekamp te komen. En om dit nog aantrekkelijker te maken, worden de flyers verpakt in een tasje van ‘Denekamp natuurlijk mooi’ met hierin het Gastvrij-magazine van de VVV, een kleurplaat met kleurpotloodjes en een folder met wat Denekamp nog meer te bieden heeft op cultureel gebied. Een leuk gevuld tasje en hopelijk zien we straks veel toeristen terug in ons dorp. Misschien wel met het blauwe tasje goed in zicht!”

Dossier: Coronavirus
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen