Toch nog een Bourgondische Wandeling in 2020

De organisatie van de Bourgondische Wandeling heeft het toch nog voor elkaar gekregen in 2020 een editie te organiseren.

“In goed overleg met de gemeente Dinkelland kunnen wij u garanderen dat de wandeling 100% zeker doorgaat en ‘coronaproof’ te beleven is. Zondag 13 september is de grote dag”, vertelt organisator Rob Vreeswijk van RV Actief. “Een gezellige en heerlijke “nazomerwandeling” om nog één keer het vakantiegevoel in u naar boven te laten komen.”

De vele lovende kritieken van de eerste keer waren een ware inspiratiebron om het evenement ook in 2020 weer een ware belevenis voor alle zintuigen te laten worden, vat Vreeswijk samen. “De wandeling van 10 kilometer voert u langs vele landelijke en bosrijke plekjes. De unieke formule om te eten en drinken bij ‘de boer’, in een stal of wei, is een culinaire ervaring die u niet mag missen. Bij elke gang ontvangt u een bijpassende wijn, een speciaal biertje of non-alcoholisch drankje en wordt u muzikaal vermaakt.”

De start is vanaf 11.30 uur bij Partycentrum Ensink.

De wandeling

Dit jaar gaat de wandeling door het buitengebied van Weerselo en Oldenzaal, oftewel Lemselo.

De organisatie is er ook dit jaar in geslaagd om zelfs voor insiders, weer unieke plekjes in de natuur te vinden. De tocht leidt de (bourgondische) wandelaars door weilanden, bossen, langs vijvers en beken en andere landerijen die normaal voor publiek niet zijn opengesteld. Vreeswijk: “Hiervoor zijn we de boeren en landeigenaren nu al dankbaar voor hun medewerking. Een unieke kans dus om het al zo mooie Twente, op een andere wijze te ontdekken. De standaardtocht is 10 kilometer. De fanatieke wandelaars kunnen de tocht met extra lusjes ‘verlengen’ tot 20 kilometer.”

Diner met bijpassende wijn of speciaalbier

Tijdens de Bourgondische Wandeling krijgen deelnemers zeven gerechten geserveerd in een landelijk decor. Bij elke gang wordt een bijpassende wijn of speciaal bier geserveerd. Een deelnemer wandelt vervolgens 15 á 20 minuten tot de volgende culinaire verrassing.

Bij elke stop is er bijpassende muziek: een (boeren)band, solist of zangkoor. Nieuw dit jaar is het theater onderweg. Op ludieke wijze wordt aandacht besteed aan het verleden. Het boerenleven van vroeger en nu, met de paarden op stal en wat is er allemaal in het Dolland gebeurd?

Er zijn verschillende arrangementen samengesteld: wijn, speciaalbier of fris, maar hebben wij ook een vegetarisch arrangement. Mensen met allergieën kunnen dit in het aanmeldsysteem aangeven. “U kiest tijdens het aanmelden hoe laat u wilt starten. Vanaf 11.30 uur tot 14.30 uur zijn er verschillende tijdsblokken”, legt Vreeswijk uit. “Zo kunnen wij de kwaliteit van het eten waarborgen en voorkomen wij wachtrijen bij de locaties. Maar uiteraard zorgen we er op deze manier ook voor dat alles ‘coronaproof’ zal verlopen. Door per tijdsblok een beperkt aantal mensen te laten starten, kunnen we de rust en ruimte bewaren op de verschillende locaties en tijdens de wandeling. Daarnaast bent u de hele dag heerlijk buiten.”

Vooraf aanmelden is wel verplicht. Hiervoor en voor meer informatie is een speciale website: www.bourgondischewandelingtwente.nl

Kaarten zijn tevens te koop bij bij Speelgoed Kadoshop Wesselink, Gal&Gal Gerard Lubben in Oldenzaal of Party Centrum Ensink.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen