Verkiezing voor Beste Buur Bokaal 2021 van start

Foto: Mijande

Ook dit jaar kunnen alle inwoners van Dinkelland en buurman of -vrouw nomineren voor de Beste Buur Bokaal, de prijs voor een buur die het verdient om eens in het zonnetje gezet te worden.

De burenprijs is een samenwerking van woningcorporaties, huurdersorganisaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. “Het is prachtig om te zien hoe de ‘stille krachten’ in de buurten en wijken eens in het zonnetje gezet worden. Dat blijkt ieder jaar opnieuw wanneer we de motivaties lezen. Zoveel mensen die zich op verschillende manieren inzetten om het wonen en leven in een straat, buurt of woongebouw voor iedereen prettig te houden”, aldus directeur-bestuurder Melanie Maatman van Mijande Wonen.

Jury

Iedere ingezetene van de gemeente Dinkelland komt in aanmerking voor de Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door een ander. Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Aanmelden kan nog tot 16 augustus 2021.

Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. De jury bestaat uit vertegenwoordigers namens de woningcorporatie, de huurdersorganisatie en de
gemeente.

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt ieder jaar plaats op Burendag. Dit jaar is dat zaterdag 25 september. Tijdens een feestelijke uitreiking ontvangen de beste buren een beker met bijbehorende prijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen