Olifantenparade smaakt naar meer en breidt uit

Foto: VVV Ootmarsum-Dinkelland

De zogeheten Elephant Parade komt terug en niet – zoals vorig jaar nog het geval was – alleen in Ootmarsum, maar ook in bijvoorbeeld Losser en Tubbergen.

Van 13 september t/m 24 oktober aanstaande zullen de kleurrijk beschilderde olifanten op vele bijzondere plekken in Noordoost-Twente verschijnen, tijdens de tweede editie. De eerste olifant staat al bij de Ootmarsumse Simon en Judaskerk, met het winnend design van basisschoolleerling Kim Roeleveld uit Denekamp.

Het doel van de olifantenparade is aandacht vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld. De objecten zijn ontworpen door (inter)nationale kunstenaars. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig van dergelijke tentoonstellingen plaats.

Het evenement trekt enorm veel bezoekers die via wandel-, fiets- en autoroutes alle olifanten willen bezoeken. Toeristische en culturele locaties worden op deze manier ook verbonden met locaties waar ondernemers gevestigd zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen