Restaurant de Watermolen op landgoed Singraven mag zich voortaan hofleverancier noemen

Karin en Ronald Dissel
Karin en Ronald Dissel
Foto: De Watermolen

Tot grote vreugde van eigenaren Karin en Ronald Dissel mag hun restaurant de Watermolen, gevestigd op landgoed Singraven in Denekamp, zich sinds vrijdag hofleverancier noemen.

Wat ooit begon als een bescheiden café, waar boeren een borrel dronken terwijl bij de watermolen hun graan werd gemalen en hun hout werd gezaagd, is het restaurant 125 jaar later een echte trekpleister geworden en wordt nu gastvrijheid geboden aan bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het jubileum, dat feitelijk al op 1 mei 2021 werd behaald, krijgt een speciaal tintje door de toekenning van het predicaat hofleverancier. Alleen de koningshuis kan deze afgeven en daarmee mag het bedrijf het Koninklijk Wapen met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” voeren op alle uitingen. In heel Nederland zijn er slechts zo’n 500 bedrijven die dit mogen.

Zus Karin en haar broer Ronald zijn vanzelfsprekend trots op hun familiebedrijf. “Ons bedrijf is al vier generaties lang in de familie en dat wij nu het predicaat hofleverancier mogen ontvangen, is natuurlijk een geweldige erkenning voor ons bedrijf, onze medewerkers en onze familie.”

Later in dit jubileumjaar zullen er meer activiteiten plaatsvinden. De precieze inhoud zal afhangen van de dan geldende coronamaatregelen. Ook zal er een boekje verschijnen over de historie van het restaurant en de familie Dissel op landgoed Singraven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen