Boerderijwinkel de Büter wil assortiment uitbreiden “met al het lekkers uit Twente”

Eerlijke en natuurlijke producten uit de buurt voor een eerlijke prijs, dat is het streven van Huub en Eline Sleiderink.

Zij runnen samen met de ouders van Eline een boerderij aan de Lemseloseveldweg in Weerselo. “Wij vinden het heel belangrijk om kwalitatief goede en eerlijke producten te kunnen verkopen in onze mooie boerderijwinkel, genaamd de Büter.”

Zij verkopen voornamelijk vlees van hun eigen Herefords. Dit koeienras loopt bijna het hele jaar rond op natuurterrein. “Op die manier kunnen we op een natuurlijke, maar vooral duurzame manier eerlijk vlees aanbieden. Herefords zijn bijzonder sobere dieren. Dit betekent dat ze alleen aan een beetje natuurgras voldoende hebben om groot te worden. Daarnaast zijn ze heel rustig en vriendelijk. Dit maakt het vlees extra mals en lekker.”

Compleet aanbod

Naast de verkoop van eigen vlees is er in de winkel ook nog veel meer te vinden. Eline: “We verkopen ook andere streekproducten. We kiezen er voor om alleen producten van collega-boeren te verkopen waar we zelf ook achter staan.”

Zo verkoopt de Büter ook allerlei zuivelproducten: melk, yoghurt, vla en verschillende soorten kaas. Maar ook jam, aardappels, uien en verse eieren van eigen kippen. Huub: “We zijn continu aan het bekijken of we ons assortiment nog verder uit kunnen breiden. Uiteindelijk willen we een compleet pakket kunnen aanbieden met al het lekkers uit Twente.”

De winkel is enkele dagen per week geopend. Donderdag van 13.30-20.30 uur, vrijdag van 13.30-17 uur en zaterdag van 08.30-17 uur. “Hiervoor hebben we bewust gekozen, omdat we het belangrijk vinden om contact te hebben met de klant”, aldus Eline.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen