SKDT opent tweede kringloopwinkel in centrum Denekamp

Foto: SKDT - Puur Geluk

SKDT (Stichting Kringloop Dinkelland Tubbergen) krijgt op 1 januari 2023 de sleutels van een tweede pand, in het hart van Denekamp.

Bij deze winkel (Grotestraat 14-16) kunnen middelgrote en kleine artikelen ingebracht worden. “Grote goederen zoals meubelen, bedden en dergelijke kunnen hier aangemeld worden voor het laten ophalen bij U thuis of u kunt het te allen tijde  brengen bij onze winkel in Ootmarsum”, vertelt oprichter Rudi. “Wij streven ernaar om voor 1 februari aanstaande deze winkel te openen.”

Deze nieuwe stap komt niet als een verrassing. “Door de vele gezinnen die wij de afgelopen jaren hebben kunnen helpen en alle mensen die we nog graag willen gaan helpen, kregen wij het gevoel dat wij ons moesten uitbreiden. De armoede groeit, en de hulpvragen worden steeds meer en groter”, signaleren Rudi en zijn veertig á vijftig vrijwilligers. “Wij willen hier graag in ondersteunen, en mensen voorzien van goederen welke nodig zijn, om het voor hen gemakkelijker te maken.”

Puur Geluk

De stichting, dat zich met name inzet voor armoedepreventie in de gemeente Dinkelland en Tubbergen, hernoemt beide winkellocaties naar ‘kringloop Puur Geluk’. Rudi: “De reden hiervan is dat SKDT lastig te onthouden is, en voor mensen vaak voor onduidelijkheid zorgt. Na vele inzendingen hebben wij hieruit een naam gekozen.”

Nog maar twee jaar geleden opende SKDT de deuren aan De Mors in Ootmarsum. De organisatie is te bereiken via 0546-785653 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen