Eerste lustrum voor de Bourgondische Wandeling

Foto: RV Actief

Op zondag 10 september bestaat de Bourgonische Wandeling alweer vijf jaar.

Sindsdien zijn al meer dan vijftien Bourgondische Wandelingen georganiseerd, met meer dan 5.000 wandelaars die culinair zijn verrast op allerlei buitenlocaties.

Culinair wandelevent

Wat ooit begon als eenmalige activiteit is nu uitgegroeid tot een regionaal wandelevent. “Deze wandeling móet je sowieso één keer gedaan hebben. Daarna wil je niet anders meer en noteer je gelijk alle data in je agenda”, vertelt organisator Rob Vreeswijk. “Wandelen over prachtige (zand)wegen door bossen en over particuliere paden die normaliter niet toegankelijk zijn. Genieten van heerlijke culinaire gerechten met bijpassende wijn (of speciaalbier) en live muziek. Een perfecte combinatie voor een sportieve activiteit samen met je vrienden, familie, partner of collega’s.”

Zondag 10 september aanstaande is de eerstvolgende editie. De start van de wandeling is Partycentrum Ensink. Daarna volgt een wandeling van ongeveer 10 km door het buitengebied van Weerselo. In samenwerking met Mieke Rietman van Ditismie zal er ook een gevarieerde markt op het gebied van het buitenleven zijn. Maar liefst vijf gangen met bijpassende wijn, een speciaalbier of fris staan voor de deelnemers klaar op idyllische plekjes in Twente. Daarnaast is er op elke unieke locatie midden in de natuur live muziek aanwezig om volledig in een passende stemming te komen.

Samenwerking lokale brouwerijen

Speciaal voor het eerste lustrum, is voor de speciaalbieren de samenwerking gezocht met lokale bierbrouwerijen. Dit werd zeer enthousiast ontvangen en de bieren zijn inmiddels verdeeld onder vijf lokale brouwerijen. Zij zijn allen zelf aanwezig tijdens de wandeling om desgevraagd tekst en uitleg te geven over de te schenken bieren. Uiteraard kunnen de bieren na afloop gekocht.

De deelnemende brouwerijen zijn:

  • Brewery 24
  • Burgunder
  • Twentse Bierbrouwerij
  • Gallivant
  • De Smokkelaar

Verschillende arrangementen

Iedereen dient zich vooraf aan te melden via de website. Hierbij kan de gewenste starttijd worden gekozen. Hierdoor zorgt de organisatie voor een goede spreiding, waardoor de wandelaars in hun eigen tempo kunnen wandelen en optimaal kunnen genieten van de gerechten en entertainment.

Bij het aanmelden is er de keuze uit drie verschillende arrangementen:

  • Fris 43,50 euro
  • Wijn 49,50 euro
  • Speciaalbier 49,50 euro

Voor vegetariërs zijn er alternatieven op vlees en vis. Dit kan bij het aanmelden aangegeven worden. Net als eventuele allergieën of diëten uit gezondheids- of geloofsredenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen