De podotherapeut helpt graag bij voetklachten

Weleens last van je voeten? De klachten kunnen voor iedereen anders zijn, maar denk bijvoorbeeld aan klachten aan de voorvoet, binnenzijde van de enkel, achillespees of hiel.

Daarnaast kun je ook te maken hebben met klachten aan de knie, heup of rug als gevolg van een afwijkende voetstand. De podotherapeut kijkt tijdens een onderzoek graag mee naar een oplossing. Floor en Gijs zijn in Ootmarsum als podotherapeut werkzaam. “In de praktijk zien we veel verschillende klachten voorbij komen. Het is dan ook niet dat er één specifieke oplossing is die geschikt is voor alle klachten. Een onderzoek moet uitwijzen welke oplossing het beste is voor de klachten. Tijdens het onderzoek beginnen we met een vraaggesprek, maken we een drukmeting van uw voeten in stilstand en kijken we naar het looppatroon. Daarnaast zullen we de bewegingen van de gewrichten nakijken om een totaalbeeld te krijgen van de klachten die zijn ontstaan.

Er is ook een inloopspreekuur in samenwerking met Chapeaux Schoenen in Ootmarsum. Het biedt de mogelijkheid om passend schoenadvies te krijgen van de podotherapeut. Zo weet je direct welke schoenen het beste aansluiten bij jouw voeten.

Oplossingen

De oplossingen, oftewel behandelmogelijkheden, kunnen zoals eerder benoemd sterk uiteenlopen. Naar aanleiding van het onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld. Het behandelplan kan bijvoorbeeld bestaan uit het aanmeten van op maat gemaakte podotherapeutische zolen, (medical) taping, een orthese, nagelbeugel of schoenadvies. Daarnaast heeft de podotherapeut een belangrijke rol in de voetzorg voor mensen met een risicovoet en/of diabetes.

Benieuwd wat een podotherapeut voor jou kan betekenen? De podotherapeuten van Voetencentrum Wender staan klaar in onder andere Ootmarsum, Denekamp, De Lutte, Weerselo en Deurningen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak: www.podotherapeut.nl of tel. 085-0516595.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen