Opgewekte stemming in centrum Denekamp: "Het is toch ook wel een beetje spannend"

16 okt , 13:23 Nieuws
pxl 20241016 120233105
Mark Mensink
Het duurt nog meer dan een uur, maar veel Denekampers zijn nu al in rep en roer voor de komst van twee staatshoofden in hun - doorgaans - toch best rustige dorp.
Een groepje motoragenten die in volle vaart de rotonde aan De Borghert nemen, Duitsers en andere toeristen die constant vragen stellen aan Charles Brummelhuis, wagens van de Duitse tv- en radiozender NDR voor de deur van Mensink Schoenen en Sport, de eerste verslaggevers en fotografen die bij het vandaag tot 'perscentrum' omgebouwde Skik binnen komen druppelen, mannen en vrouwen in een strak pak met een 'oortje', ambtenaren van Noaberkracht die tijdens hun middagpauze nieuwsgierig naar buiten lopen om even een kijkje te nemen. "Het is toch ook wel een beetje spannend."
En dat niet alleen. Er is ook sprake van een licht opgewonden, of - beter gezegd - een beetje gespannen sfeer. Kortom, het is een bijzondere dag voor Denekamp. Dat merken ook de marktkooplui. "Die moeten snel wieberen. Voordat de koning komt en de Duitse president", weet een dorpsbewoner tegen kwart voor twee te vertellen. "Normaal staan ze er wel langer, maar vandaag is het natuurlijk allemaal een beetje anders. Eigenlijk hadden ze nu al weg moeten zijn."