112

De dodelijk verongelukte Nico Schepers wordt nog dagelijks gemist

Foto: Openbaar Ministerie

Het is intussen zo’n anderhalf jaar geleden dat de toen 59-jarige Nico Schepers uit het leven werd gerukt, na een frontale aanrijding op de Nordhornsestraat in Denekamp.

De levenslustige en alom geliefde Denekamper wordt nog dagelijks gemist door familieleden en vrienden, zo bleek vandaag in de rechtbank van Almelo. Zijn broer las een slachtofferverklaring voor tijdens de rechtszaak tegen een Duitse taxichauffeuse, Waltraud P. geheten, die om onduidelijke redenen op de verkeerde weghelft terechtkwam met haar voertuig en vervolgens frontaal tegen de auto van Schepers reed. Die overleed op 9 september 2016 ter plekke aan interne bloedingen, aldus het sectierapport van een schouwarts.

Tot groot verdriet van de nabestaanden was er sprake van miscommunicatie met de politie in de naloop van het dodelijk ongeluk en nemen ze het taxibestuurster P. kwalijk dat ze sindsdien nimmer contact met hen heeft opgenomen.

Coma

Ook de verdachte liep ernstige verwondingen op bij het ongeval: gekneusde longen, alle ribben aan de linkerkant gebroken en rechts waren haar ribben gekneusd, linker bovenbeen verbrijzeld en het scheenbeen gekneusd. Ze werd drie weken in coma gehouden en heeft lang moeten revalideren, eigenlijk nog tot op de dag van vandaag.

Lopen kan ze op dit moment alleen nog met ondersteuning van twee krukken. Een auto besturen doet P. alleen nog op kort afstanden. Ze verklaarde het taxiwerk definitief vaarwel te hebben gezegd.

Telefoongesprekken

De aanleiding van het dodelijk verkeersongeval is tot op de dag van vandaag onopgehelderd en ook tijdens de strafzaak bleven vragen onbeantwoord, simpelweg doordat P. de feitelijke gebeurtenissen schijnbaar niet meer allemaal kan heugen. Bij de rechters van de meervoudige strafkamer was er vooral onduidelijkheid over het contact wat ze had met de taxicentrale, vlak voor en direct na de fatale botsing: ging dat per mobieltje of mobilofoon en hoe ging dat precies in z’n werk?

Strafeis

Volgens de officier van justitie is een werkstraf van 240 uren op z’n plaats, alsmede een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van één jaar vanwege de “verwijtbare onvoorzichtigheid” voorafgaand aan het ongeval.

Wat de advocaat van P. betreft dient haar cliënte vrijgesproken te worden. “Er is enkel sprake van een kort moment van onoplettendheid.” Ze veegde impliciet de politie de mantel uit door te stellen dat het niet aan haar cliënte lag dat er geen contact met de nabestaanden is gezocht, maar dat een agent – die aangaf dat wel te gaan doen – dit heeft nagelaten. Het kan dus P. niet worden verweten, maakte advocate Desirée Greven duidelijk.

Over 14 dagen, op 23 maart 2018 om 13.15 uur ’s middags, doet de rechtbank uitspraak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen