112

Personeel van tuincentrum Oosterik liet tasjesdief in de val lopen

Foto: Openbaar Ministerie

De advocaat van een Denekampse heeft personeelsleden van tuincentrum Oosterik indirect gecomplimenteerd met hun actie, waarbij zijn cliënte als het ware in de val liep.

Op 30 november 2018 probeerde de 29-jarige vrouw een tas van een ander te stelen in de kerstafdeling. Daarbij greep ze deze uit het winkelkarretje en legde deze voor even achter een aantal andere spullen op een stelling. Wat de dief echter niet wist, was dat winkelpersoneel haar al na eerdere diefstallen van tassen in de gaten had. Sterker nog, de kar was expres onbeheerd achtergelaten in de hoop haar op heterdaad te kunnen betrappen.

Cadeautjes

Ze liep inderdaad tegen de lamp en werd gearresteerd. Dinsdagochtend moest de in Denekamp woonachtige moeder van vier voor de politierechter verschijnen wegens vier mogelijke gevallen van tasjesdiefstal. Uit het strafdossier bleek dat ze, bij het tweede verhoor bij de politie, schuld had erkend. Hier bleef ze bij en volgens haar strafpleiter heeft ze enorm veel spijt van haar misdragingen. Hij gaf ook aan dat het maar beter is dat zij na slim optreden van winkelmedewerkers op heterdaad betrapt werd. “Anders hadden we hier niet voor vier zaken gezeten, maar misschien wel voor tien of nog meer.”

Naar eigen zeggen wilde de verdachte met het geld dat in de gestolen tassen zat extra cadeautjes tijdens Sinterklaas en Kerst kopen voor haar kinderen. Tijdens de rechtszaak kwam naar voren dat het gezin financiële moeilijkheden heeft. De rol van d’r man blijft in nevelen gehuld, al zei ze tijdens het politieverhoor nog dat-ie van een aantal diefstallen wel op de hoogte was.

Oliedom

De officier van justitie gaf de vrouw een flinke oorwassing. “U brengt uzelf alleen maar meer in de problemen”, doelend op de schuldhulpverlening die ze krijgt. “Het zijn hele domme keuzes geweest.” Er werd 100 uur werkstraf geëist, waarvan 40 uren voorwaardelijk.

De rechter veroordeelde de dievegge na enig wikken en wegen eveneens tot 100 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk met aftrek van vier uren wegens het voorarrest, en tot het betalen van een schadevergoeding aan één slachtoffer.

Grappig genoeg vergat de veroordeelde dame haar eigen tasje in eerste instantie bij het verlaten van de rechtszaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen