112

Forse straf voor agressieve Tilligtenaar

Foto: Mark Mensink

Een 21-jarige man uit Tilligte krijgt nog één laatste kans om z’n leven te beteren van de rechtbank in Almelo.

Jaime W. moest dinsdag verschijnen vanwege een reeks misdragingen, gepleegd op 16 februari 2019. Het begon met een mishandeling van een “bekende” op een bankje bij de kerk in het centrum van Oldenzaal. Toen het slachtoffer om hulp vroeg aan de inzittenden van een toevallig passerende auto, bleek het hierbij om een tweetal agenten te gaan.

De verdachte liet zich echter niet makkelijk oppakken en klom hierbij over de politiewagen heen, zodat diverse deuken werden veroorzaakt. Zelfs de inzet van pepperspray maakte nauwelijks indruk. Na zijn moeizame arrestatie volgde een reeks aan ernstige verwensingen en bedreigingen aan het adres van de politiemannen.

Daarmee was de kous nog niet af, zo luidde de verdenking. In het ziekenhuis, waar de geadopteerde twintiger aan wat verwondingen werd geholpen bedreigde hij de behandelend arts en deed hij de verpleegster een oneerbaar voorstel.

De jonge Tilligtenaar gaf voor de politierechter nauwelijks enige blijk van schuldgevoel en zat zelfs regelmatig besmuikt te lachen om hetgeen hij hoorde. Volgens hemzelf gebeurde het allemaal in een roes van whisky en cannabis. Het mishandelen ontkende W. categorisch.

Eis en veroordeling

Wat de officier van justitie betreft verdient de jongeman een werkstraf van 80 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf. Bovendien zou hij de schade aan de politieauto moeten vergoeden.

De rechter zei deze strafeis veel te laag te vinden en legde hem twee maanden voorwaardelijke celstraf op die, mocht hij de komende twee jaar opnieuw in de fout gaan, automatisch op z’n conto komen. De voorgestelde taakstraf werd daarentegen wel van het OM overgenomen. Daarnaast werd hij verplicht een behandeling tegen zijn verslaving(en) te volgen. Ook de autoschade dient W. te betalen.

De veroordeelde heeft nog veertien dagen de tijd om in hoger beroep te gaan, indien gewenst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden