112

Notoire oplichter blijft langer in voorarrest

Foto: Redactie

‘Feestmaker’ Donny S. uit Glanerbrug, die verdacht wordt van het onder meer oplichten van vleesboerderij BOERgondisch en MDW Geluid en Licht uit Denekamp, blijft langer in voorarrest.

Dat heeft de rechtbank in Almelo vanochtend besloten. De 44-jarige man werd al eens eerder veroordeeld voor een hele reeks oplichtingen, opmerkelijk genoeg op een soortgelijke wijze. Hierbij doet hij zich telkens voor als organisator van een feestje en besteld als zodanig eten of spullen, waarvoor vervolgens geen betaling volgt.

Dreigende uitzetting

Nu ontkent de Glanerbrugger, die vier maanden gearresteerd werd, in elk geval drie van de acht strafbare feiten waarvan hij verdacht wordt. “Het is mij een raadsel hoe men mij kan herkennen van foto’s van mijn Facebook-pagina. Ik heb geen tattoos op mijn hand en draag ook nooit veel gouden ringen, zoals die aangevers beweren.”

De verdachte voerde verder aan dat zijn achtergebleven gezin, bestaande uit vrouw en zes kinderen, uit huis gezet dreigt te worden als hij niet op korte termijn vrij komt. “Desnoods met bijzondere voorwaarden of een enkelband, verzin het maar. Het maakt mij niet zoveel uit”, smeekte S.

De strafrechters bleken niet te vermurwen en besloten dat zijn voorlopige detentie in elk geval tot de eerstvolgende zitting, die gepland staat voor 31 augustus van dit jaar, verlengd dient te worden. Wel gelastten ze dat S. opnieuw door de recherche gehoord gaat worden, omdat hij aangeeft mee te willen werken aan verder onderzoek naar de oplichtingspraktijken.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen