112

OM: Servicemonteur had veel oog voor sieraden

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Foto: Mark Mensink

Arjan V. uit Borne, voorheen werkzaam bij Vennegoor Installatie in Weerselo, wordt er door justitie van verdacht elf keer sieraden te hebben gestolen.

Het is nog onbekend of hij dat tijdens werkuren deed. Naast de diefstallen zou de 40-jarige man zijn (toenmalige) werkgever tweemaal hebben bestolen, eenmaal van 552 euro aan contant geld en de laatste keer van gereedschap.

De rechtszaak tegen de servicemonteur startte vrijdagochtend, maar werd al snel door politierechter Anja van Holten voor een tweede keer verdaagd. Reden was het te laat versturen van de uitnodigingen aan het bedrijf en de personen die mogelijk door V. bestolen zijn, door het Openbaar Ministerie. Hiervoor bood de officier van justitie haar excuses aan. “Vind het ook heel spijtig dat het zo gegaan is.”

Hoewel zowel het OM als de verdediging voorstander waren van voortzetting, wees de rechter dit van de hand. Van Holten: “Vier benadeelde partijen zijn aanwezig, drie niet. Het is onduidelijk of zij de uitnodiging ontvangen hebben. Zij hebben niettemin het recht om vorderingen in te dienen en deze eventueel toe te lichten, ter zitting.”

Overigens werd de verdachte na de korte zitting door de parketpolitie aangehouden. De reden is onbekend. Volgens zijn advocate Emma Keulen is er in elk geval geen verband met de andere rechtszaak, die op 19 oktober verder zal gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen